Pondělí, 15 dubna, 2024
DomůNovinkyUž známe výbavu očekávaného Huawei P9 Max

Už známe výbavu očekávaného Huawei P9 Max

Huawei je třetí největší výrobce smartphonů na světě, a tak se od chystaného phabletu P9 Max hodně očekává. Bude mít téměř sedmipalcový displej.

Čínský výrobce sice nedávno představil vrcholný model P9, ovšem v přípravě dalších smartphonů nijak nepolevuje. Nejnovějším přírůstkem do stále širší stáje značky by měl být model P9 Max. Svému jménu bude dělat čest, půjde o obří telefon, jak prozradila databáze aplikace GeekBench.

Huawei P9 Max nabídne 6,9palcový Full HD displej a procesor Kirin 950, kterému budou dělat společnost 3 GB operační paměti. Základní uživatelská paměť by měla mít kapacitu 32 GB a bude ji možné dále rozšířit pomocí microSD karet.

Hlavní fotoaparát bude šestnáctimegapixelový, ale v tuto chvíli není jisté, zda se na zádech smartphonu bude nacházet jedna nebo hned dvě čočky. Čelní kamerka má být stejně jako v případě klasické „pé devítky“ osmimegapixelová. A telefon s Androidem Marshmallow by měl nabídnout také konektor USB Type-C a čtečku otisků prstů.

Kdy Huawei P9 Max přijde na trh, není jisté, podle našich odhadů si však na něj počkáme minimálně do letošního června.

159

Zdroj: GFX

Mirek Kočí
Mirek Kočí
Šéfredaktor serveru Světaplikací.cz. Dříve psal pro ExtraHardware.cz a Deník.cz, nyní občas přispívá do tištěných časopisů Týden a Faktor S. Ve volném čase se věnuje rodině, sportu a youtuberingu.
Další články

Nejčtenější

Poslední komentáře