Úterý, 16 dubna, 2024
DomůRecenzeTip na hru: Proleťte se psychedelickým světem Melodive

Tip na hru: Proleťte se psychedelickým světem Melodive

Chcete se ponořit do nekonečného vesmíru svítících hub?

Ne všechny hry musí být jen o akci. Občas se proste chcete jen pokochat herním světem a užít si jeho atmosféru. Jenže meditativní hry založené na prožitku nesednou každému, přece jen alespoň minimální interakci potřebuje hodně hráčů. Melodive pro iOS spojuje to nejlepší z obou světů spolu s herními principy, které odměňují vytrvalé.

Tak jako i jiné hry vám Melodive doporučuje nasadit si při hraní sluchátka. Ale na rozdíl od řady jiných to má opodstatnění – k úplnému zážitku je potřeba soustředění a ponoření do hry. To druhé vlastně doslova, protože hlavní herní naplní je nekonečný pád lemovaný svítícími vzdušnými ostrůvky, mezi kterými je třeba umně kličkovat. Melodive jede na vlně popularity generovaných herních světů  a tím pádem končí jedinou věcí – vaší smrtí, co nastane po pár nevybraných zatáčkách. Nakláněním telefonu se vyhýbáte ve vzduchu levitujícím skalám, sbíráte látku melodium, která je jednak vaším palivem a jdou pomocí něho měnit herní vlastnosti jako je třeba gravitace, nebo zrychlení. A to vše se odehrává v značně psychedelických kulisách se svítícími houbami, levitujícími hejny neznámých částic s neustále se měnícím barevným nádechem.IMG_3752

Tím, jak prolétáváte hloučky melodia, se spouští různé smyčky přednastavené hudby (vybrat si můžete z několika stylů), kterou ale můžete i sami změnit. Součástí Melodive je totiž skromný sekvencér, nástroj umožňující z předpřipravených smyček poskládat rytmus vlastní. Když vás ani to neuspokojí, můžete si k letu pustit hudbu z knihovny iPhonu. Vaše skóre se pak počítá dosaženou vzdáleností, přičemž porovnávat se samozřejmě můžete online s celým světem.

IMG_3749

Melodive je zajímavé tím, že nabízí vlastně oba způsoby hraní – jak to návykové, kdy se snažíte překonat skóre svoje, nebo kamarádů, tak klidné, kdy se občas pro relaxaci před spaním proletíte na mobilu virtuálním houbovým vesmírem. Má zvláštní atmosféru a i když chvíli trvá, než si na ovládání zvyknete, odměna bude sladká. Za cenu jednoho eura je málo her, které jsou tak osobité, jako Melodive.

[appbox id603093983?mt=8 appstore ]

Ondřej Trhoň
Ondřej Trhoňhttp://www.ondrejtrhon.cz
Přízemní intelektuál, fanoušek The Verge, student žurnalistiky v Praze a nenapravitelný milovník koček.
Další články

1 komentář

Diskuze je uzavřena.

Nejčtenější

Poslední komentáře