Pondělí, 15 dubna, 2024
DomůNovinkyDo aukce kmitočtů v pásmech 1800 MHz a 2600 MHz se hlásí...

Do aukce kmitočtů v pásmech 1800 MHz a 2600 MHz se hlásí trojice stávajících operátorů

Tři přihlášky do aukce volných kmitočtů v pásmech 1800 MHz a 2600 MHz obdržel Český telekomunikační úřad ve lhůtě do včerejších 12.00 hodin. O účast ve výběrovém řízení projevily zájem společnosti O2, Vodafone a T-Mobile.

Za účasti notáře a zástupců zájemců o účast v aukci byly dnes otevřeny obálky se žádostmi o udělení práv k rádiovým kmitočtům ve výběrovém řízení v pásmech 1800 MHz a 2600 MHz. Na základě provedené kontroly ČTÚ konstatoval, že všechny došlé žádosti splňují formální požadavky stanovené v kapitole 8.2.1 Vyhlášení výběrového řízení a obsahují i povinné přílohy. Úřad nyní žádosti vyhodnotí žádostí z hlediska splnění všech stanovených podmínek účasti ve výběrovém řízení.

Úspěšní zájemci budou následně pozváni do aukční fáze a dozvědí se termín školení a realizace zkušební aukce. Ta se uskuteční ve druhé polovině dubna. Zahájení ostré aukční fáze ČTÚ předpokládá 27. dubna 2016.

Předmětem výběrového řízení je celkem 7 kmitočtových úseků. Jejich souhrnná vyvolávací cena byla stanovena na 734 milionů korun.

České radiokomunikace uspořádaly 16. února na vysílači na pražském Žižkově exkurzi pro novináře při příležitosti dvaceti let od jeho otevření.

Zdroj: ČTK

Mirek Kočí
Mirek Kočí
Šéfredaktor serveru Světaplikací.cz. Dříve psal pro ExtraHardware.cz a Deník.cz, nyní občas přispívá do tištěných časopisů Týden a Faktor S. Ve volném čase se věnuje rodině, sportu a youtuberingu.
Další články

Nejčtenější

Poslední komentáře