Pondělí, 15 dubna, 2024
DomůNovinkyPád HTC pokračuje, v listopadu se propadlo meziročně o 31 procent

Pád HTC pokračuje, v listopadu se propadlo meziročně o 31 procent

Společnost HTC, která by měla vyrábět první přístroj s Tegrou 4, zveřejnila hospodářské výsledky za měsíc listopad. Firma v něm dosáhla tržeb ve výši 732 milionů amerických dolarů, což ve srovnání se stejným obdobím minulého roku znamená pokles o 31 procent, zástupci tchajwanského výrobce o tom informovali ve čtvrtek.

I když hospodářské výsledky na první pohled vypadají hrozivě, firma si po dlouhých čtyřech měsících alespoň polepšila mezičtvrtletně, oproti říjnu o slibných 23,3 procenta.

Na příjmech se pozitivně projevilo uvedení modelů One X+ a Droid DNA, což je vůbec první smartphone s Full HD displejem s rozlišením 1920 × 1080 pixelů, který ve Spojených státech prodává mobilní operátor Verizon. Dobrým prodejům se pak údajně také těší model Windows Phone 8X by HTC, konkurent nových Lumií od Nokie.

One X

Mirek Kočí
Mirek Kočí
Šéfredaktor serveru Světaplikací.cz. Dříve psal pro ExtraHardware.cz a Deník.cz, nyní občas přispívá do tištěných časopisů Týden a Faktor S. Ve volném čase se věnuje rodině, sportu a youtuberingu.
Další články

Nejčtenější

Poslední komentáře