Středa, 17 dubna, 2024
DomůNovinkyGoogle testuje novou, barevnou a pohádkovou předpověď počasí

Google testuje novou, barevnou a pohádkovou předpověď počasí

Aplikace počasí v Androidu lehce zaostává, tedy alespoň v našich končinách. Jako by si to společnost Google uvědomila a vrhla se do inovace, které by nás o jejím používání mohla přesvědčit.

Nativní aplikace počasí Androidu doposud používala bílé pozadí se šedivým textem, seznam dní, na něž lze kliknout, časovou osu s posuvníkem a nakonec ještě několik minimalistických ikonek. Toto uspořádání a barevné provedení by měla nahradit aplikace s docela novým designem i funkcionalitou.

Nová kartička (obr. dole) lze rozkliknout na celou obrazovku. Na kartičce najdete tři záložky – dnes, zítra a výhled na následujících 10 dní. Údaje jsou přitom barevně podkreslené podle aktuálního počasí, takže se informaci často dozvíte, aniž byste aplikaci blíže studovali.

Zajímavá je žabka, která se chová podle počasí. Pokud svítí slunce, tak se opaluje, pokud prší, tak si vytáhne deštník atd. Aplikace se tak svým designem blíží pohádce.

Do kartičky počasí přibyly údaje o východu a západu slunce, kvalitě ovzduší nebo tlaku. Informace, které nyní získáte, jsou tak mnohem komplexnější a hravější.

Aktualizace kartičky počasí zatím nedorazila ke všem. Pokud ji ještě nemáte, tak vytrvejte. Google pravděpodobně ladí poslední nedostatky.

[dmalbum path=“/wp-content/uploads/dm-albums/pocasi-g/“/]

Martina Lipertová
Martina Lipertová
Redaktorka na volné noze, ale především vášnivá hráčka videoher na všech myslitelných herních platformách včetně Androidu a Applu.
Další články

Nejčtenější

Poslední komentáře