Středa, 24 dubna, 2024
DomůNovinkyVšechny nové televizory Samsungu budou kompatibilní s Internetem věcí (IoT)

Všechny nové televizory Samsungu budou kompatibilní s Internetem věcí (IoT)

Samsung oznámil, že celý jeho sortiment chytrých televizorů pro letošní rok bude připraven pro nástup tzv. Internetu věcí (Internet of Things – IoT) a bude využívat otevřenou platformu SmartThings. Ta uživatelům umožňuje připojovat, spravovat a ovládat různá chytrá zařízení.

V kategorii chytrých televizorů pro rok 2016 budou všechny SUHD TV jihokorejského výrobce využívat platformy SmartThings, díky níž bude televizor fungovat jako řídicí centrum celé chytré domácnosti.

Pomocí venkovní kamery připojené k chytrému televizoru budou moci uživatelé zkontrolovat, zda k nim přijíždějí hosté, a otevřít jim vstupní dveře přímo z pohodlí své pohovky. Přímo na televizní obrazovce se jim také mohou zobrazovat upozornění vysílaná snímači pohybu v případě, že je v okolí domu zaznamenán pohyb, a poskytnout tak obyvatelům větší pocit klidu a bezpečí, ať už jsou doma nebo mimo domov.

SUHD televizory dokážou ovládat a připojit se nejen s produkty značky Samsung, ale i více než 200 zařízení od dalších výrobců. Jedinou podmínkou je kompatibilita s technologií SmartThings. Pro plnou podporu propojení se zařízeními kompatibilními s technologií SmartThings je zapotřebí USB adaptér SmartThings Extend.

Prohlášení Samsungu o výbavě nových televizorů přichází jen krátce před začátkem veletrhu CES, který se i letos uskuteční v americkém Las Vegas.

CES-2016_Ocenenie-SUHD-TV-Samsung_nowat

Mirek Kočí
Mirek Kočí
Šéfredaktor serveru Světaplikací.cz. Dříve psal pro ExtraHardware.cz a Deník.cz, nyní občas přispívá do tištěných časopisů Týden a Faktor S. Ve volném čase se věnuje rodině, sportu a youtuberingu.
Další články

Nejčtenější

Poslední komentáře