Neděle, 14 dubna, 2024
DomůNovinkyŠpičkový Honor 7 už dostává aktualizaci na Android 6.0 Marshmallow

Špičkový Honor 7 už dostává aktualizaci na Android 6.0 Marshmallow

Čínská značka Honor, která spadá pod giganta Huawei, uvedla letos několik povedených telefonů. Jedním z nich je bezpochyby i Honor 7, který charakterizuje celokovové tělo, výkonný osmijádrový procesor a 20Mpx fotoaparát. Do prodeje se smartphone dostal s Androidem Lollipop, nicméně v Indii už pro něj výrobce zpřístupnil nejnovější verzi 6.0 Marshmallow.

Nejedná se však o klasický OTA update. Uživatelé se musí nejdříve zaregistrovat prostřednictvím online formuláře a teprve až poté jim je aktualizace zpřístupněna. Je otázka, zda je Marshmallow určen výhradně indickým uživatelům nebo si ho do svých telefonů mohou tímto způsobem stáhnout i čeští majitelé Honoru 7. Pokud tento povedený telefon vlastníte, můžete to vyzkoušet na této adrese.

Honor 7 láká uživatele na výbornou výbavu v kombinaci s příznivou cenou, jak už to u čínských modelů bývá. Displej telefonu má v úhlopříčce 5,2 palce a jeho rozlišení je Full HD, tedy  1 920 × 1 080 obrazových bodů (424 ppi). Uvnitř tepe osmijádrový čipset Kirin 935, který navrhli přímo inženýři značky Huawei. Sada obsahuje čtyřjádro architektury ARM Cortex-A53 na frekvenci 2,2 GHz a 4 × Cortex-A53 taktu nejvýše 1,5 GHz. O vykreslování grafiky se stará jednotka Mali-T628 a systému jsou k dispozici 3 GB RAM. V uživatelské paměti je nainstalován systém Android obohacený o firemní uživatelské rozhraní Emotion UI. Vnitřní úložiště má kapacitu 16 GB, slot na paměťové karty nechybí.

Hlavní fotoaparát se chlubí 20Mpx snímačem a duální přisvětlovací diodou. Jeho optika sestává z šesti členů, světelnost objektivu je f/2.0 a zobrazovací sestavu chrání safírové sklo. Čelní kamerka má 8 megapixelů.

Podobně jako Mate S má i Honor 7 na zádech pod objektivem umístěný snímač otisků. Stačí na něj přiložit prst a telefon se v mžiku odemkne a uživateli zpřístupní veškerá data.

marsh

Mirek Kočí
Mirek Kočí
Šéfredaktor serveru Světaplikací.cz. Dříve psal pro ExtraHardware.cz a Deník.cz, nyní občas přispívá do tištěných časopisů Týden a Faktor S. Ve volném čase se věnuje rodině, sportu a youtuberingu.
Další články

1 komentář

  1. Dobrý den, chtěl bych se zeptat kdy bude přístupná verze pro Honor 7 v uvedeným článku se píše že si verzi 6.0 Marshmallow můžeme vyzkoušet již teď.
    Ale když kliknu na formulář pro spuštění verze tak tam je jen na výběr Honor6 Honor6plus a Honor4c.
    A tak se ptám kdy bude verze aji pro Honor 7 děkuji 🙂

Diskuze je uzavřena.

Nejčtenější

Poslední komentáře