Čtvrtek, 11 dubna, 2024
DomůNovinkyJe smartphone špinavý? Prostě ho umyjte v mýdlové vodě, radí výrobce

Je smartphone špinavý? Prostě ho umyjte v mýdlové vodě, radí výrobce

Chytrý telefon Digno Rafre od Kyocery neoslní designem či výkonným hardwarem, zato ale padne do oka uživatelům, kteří pečují nadstandardně o hygienu. Mobil lze totiž umývat v teplé mýdlové vodě a on přesto dál funguje.

Japonská Kyocera nedělá mobily pro metrosexuály a máničky, ale pořádné telefony do ostrého terénu. Potvrzuje to i novinka zvaná Digno Rafre, která splňuje specifikaci krytí IP58. To znamená, že smartphonu nevadí prašné prostředí ani voda. Ponořený může být až do hloubky jednoho a půl metru po dobu 30 minut.

Japonský výrobce dodává, že ačkoli Digno Rafre není jediným telefonem s IP58, většina jeho konkurentů si neporadí s mydlinkami. Vyrobit totiž dokonale odolnou konstrukci je údajně daleko těžší než vyrobit pouhý vodotěsný mobil.

1 2

Specifikace telefonu je jinak veskrze průměrná. V útrobách novinky se ukrývá čtyřjádrový procesor Snapdragon 410, který má k dispozici 2 GB operační paměti. Dále tu najdeme 16GB úložný prostor (nechybí integrovaný slot na paměťové karty typu microSD), 13Mpx fotoaparát a akumulátor článku 3 000 mAh. Displej má úhlopříčku pět palců a podprůměrné rozlišení 1 280 × 7 20 pixelů. Před mechanickým poškozením ho kryje ochranné sklo DragonTrail X.

Na japonském trhu je telefon Kyocera Digno Rafre dostupný v červené, zlaté a modré barvě za 57 420 jenů, což je zhruba 11 600 Kč bez daně.

Mirek Kočí
Mirek Kočí
Šéfredaktor serveru Světaplikací.cz. Dříve psal pro ExtraHardware.cz a Deník.cz, nyní občas přispívá do tištěných časopisů Týden a Faktor S. Ve volném čase se věnuje rodině, sportu a youtuberingu.
Další články

1 komentář

  1. Kdyz to neni pro metrosexualy, proc to proboha delaj jen v ruzovy, zlaty a modry barve?

Diskuze je uzavřena.

Nejčtenější

Poslední komentáře