Čtvrtek, 11 dubna, 2024
DomůNovinkyNové tablety Lenovo Yoga 3 mají příznivou cenu a otočný foťák

Nové tablety Lenovo Yoga 3 mají příznivou cenu a otočný foťák

Nové modely v osmi a desetipalcovém provedení si zachovaly charakteristický vícerežimový design a zároveň přináší i technologii AnyPen pro pohodlnější psaní nebo fotoaparát, jehož konstrukce umožňuje rotaci čočky až o 180 stupňů. Obě novinky je navíc možné pořídit v konfiguraci s podporou vysokorychlostního připojení LTE.

Osmipalcový a desetipalcový displej tabletů je vyroben technologií IPS a poskytuje HD rozlišení 1 280 × 800 pixelů, což znamená jemnost 189 ppi (bodů na palec), respektive 149 ppi. Pod kapotou tiká čtyřjádrový Snapdragon 210 taktovaný na 1,3 GHz doplněný o 1 GB RAM. Interní úložiště má kapacitu 16 GB a komu by to nestačilo, může využít slot pro microSD karty. V další výbavě nových zařízení najdeme osmimegapixelový fotoaparát s automatickým ostřením, jehož předností je možnost otočení o 180 stupňů, díky čemuž poslouží zároveň i jako zadní kamera.

O hlasitý a kvalitní zvukový přednes se postarají dva zabudované JBL reproduktory s technologií virtuálního prostorového ozvučení Dolby Atmos pro čistší zvuk. Pro pohodlnější práci bez nutnosti používat speciální stylus ocení jistě uživatelé i technologii AnyPen. Ta umožňuje psát na obrazovku kromě prstů jakýmkoliv jiným vodivým předmětem, jako je například pero či tužka. O napájení se v případě menšího modelu stará 6200mAh akumulátor. Větší pak dostal baterii s kapacitou 8 400 mAh.

Tablety Yoga Tab 3 v osmipalcovém a desetipalcovém provedení jsou na českém trhu dostupné za cenu od 4 999 Kč, respektive 5 999 Kč včetně DPH.

2 1

Mirek Kočí
Mirek Kočí
Šéfredaktor serveru Světaplikací.cz. Dříve psal pro ExtraHardware.cz a Deník.cz, nyní občas přispívá do tištěných časopisů Týden a Faktor S. Ve volném čase se věnuje rodině, sportu a youtuberingu.
Další články

Nejčtenější

Poslední komentáře