Úterý, 16 dubna, 2024
DomůNovinkyChytré hodinky od Elephone nahradí hudební přehrávač

Chytré hodinky od Elephone nahradí hudební přehrávač

Výrobce Elephone si nechce nechat ujet vlak a připravuje vlastní chytré hodinky. Model Ele se začne prodávat v lednu příštího roku a bude v jedné věci výjimečný. Nabídne totiž obří paměť, díky čemuž poslouží i jako plnohodnotný hudební přehrávač.

Elephone se snaží využít aktuálně zvýšeného zájmu o populární segment nositelné elektroniky a tak se už s předstihem pochlubil novinkou Ele watch, která svým vzhledem připomíná běžné náramkové hodinky.

Tělo designově povedených hodinek je vyrobeno ze slitiny zinku a titanu, řemínek je vyměnitelný. Uvnitř najdeme tikat procesor MediaTek MTK2601 a operační paměť v kapacitě 4 GB. Uživatel může využít nerozšířitelné 32GB úložiště, což je osminásobek toho, co dnes nabízí konkurence. O zobrazení notifikací a různých informací se stará displej s úhlopříčkou 1,5 palce a rozlišením 320 × 320 obrazových bodů. Softwarovým základem je platforma Android Wear.

S hodinkami se je možné připojit na internet přes WiFi 802.11 a/b/g/n. Konektivitu ze smartphony s Androidem má na starosti rozhraní Bluetooth 4.0. Nechybí senzor srdečního tepu, což ocení hlavně sportovci, ani podpora krytí IP67. Hodinkám by tedy neměl vadit například déšť.

Napevno zabudovaná baterie s kapacitou 400 mAh podle výrobce zaručí výdrž v pohotovostním stavu až na 80 hodin.

ELE WATCH

Mirek Kočí
Mirek Kočí
Šéfredaktor serveru Světaplikací.cz. Dříve psal pro ExtraHardware.cz a Deník.cz, nyní občas přispívá do tištěných časopisů Týden a Faktor S. Ve volném čase se věnuje rodině, sportu a youtuberingu.
Další články

2 KOMENTÁŘE

  1. Konečně pěkné chytré hodinky, které jsou navíc od výrobce mého telefonu, který nabízí výrobky za vcelku nízkou cenu.. Jen by mě zajímalo s jakým systémem poběží. 🙂

Diskuze je uzavřena.

Nejčtenější

Poslední komentáře