Středa, 24 dubna, 2024
DomůNovinkyČeští obchodníci nabízejí nový iPad Pro za 24 990 korun

Čeští obchodníci nabízejí nový iPad Pro za 24 990 korun

První tuzemští prodejci zařadili do své nabídky tablet iPad Pro, který byl odhalen začátkem září na tiskové konferenci v San Franciscu. Základní model stojí bezmála 25 000 korun. Vyplývá to z informací nákupního rádce Heureka.cz.

iPad Pro je v ČR aktuálně nabízen pouze v rámci předobjednávky. Kdy bude přístroj na tuzemském trhu skutečně skladem, zatím prodejci neuvedli. Ceny základního modelu s 32GB pamětí začínají na částce 24 990 Kč. Za provedení se 128GB paměti pak zájemci zaplatí 33 790 Kč.

iPad Pro je nejdražší mobilní zařízení, jaké kdy Apple vyrobil. Je to však zejména kvůli tomu, že se jedná o nejvýkonnější tablet na trhu, který směle může konkurovat i notebookům. Přístroj je vybaven displejem s úhlopříčkou 12,9 palce a ultravysokým rozlišením 2732 × 2048 pixelů. Jeho srdcem je nový čip A9X, který dosahuje až 1,8násobku výkonu procesoru a dvojnásobku grafického výkonu iPadu Air 2. Takže i nejnáročnější aplikace běží jako nic. Hardwarová výbava dále čítá 4 GB operační paměti, osmimegapixelový iSight fotoaparát a podporu rychlých datových přenosů LTE. V rozích tabletu jsou integrovány čtyři HiFi reproduktory pro věrnější zprostředkování prostorového zvuku.

Pro pohodlnější ovládání bude k novince Apple nabízet speciální stylus, který by měl svou přesností dostačovat i profesionálním grafikům. V prodeji bude také speciální kryt se zabudovanou klávesnicí Smart Keyboard.

ipad-pro-800x395

Mirek Kočí
Mirek Kočí
Šéfredaktor serveru Světaplikací.cz. Dříve psal pro ExtraHardware.cz a Deník.cz, nyní občas přispívá do tištěných časopisů Týden a Faktor S. Ve volném čase se věnuje rodině, sportu a youtuberingu.
Další články

2 KOMENTÁŘE

  1. „nejvýkonnější tablet na trhu“ tak to je dobrej fór, Surface Pro 4 by tenhle ipad zadupal hluboko do země

Diskuze je uzavřena.

Nejčtenější

Poslední komentáře