Čtvrtek, 11 dubna, 2024
DomůNovinkyGoogle Play nabízí již 700 000 aplikací, stejně jako App Store

Google Play nabízí již 700 000 aplikací, stejně jako App Store

Elektronický obchod Google Play, ze kterého mohou uživatelé stahovat aplikace, hry a hudbu, už čítá více než 700 000 položek, informoval o tom server Phandroid. Stejné číslo zmínil minulý týden při představení iPadu mini také Tim Cook. Googlu se tak i přesto, že obchod spustil o rok a půl později, podařilo dohnat náskok svého největšího konkurenta.

V září letošního roku čítal katalog pro Android 675 tisíc aplikací. Je proto velmi pravděpodobné, že pokud se i nadále bude plnit stejným tempem, App Store v tomto ohledu brzy předčí.

Na druhou stranu v App Storu se stále nacházejí kvalitnější aplikace, což jde na vrub přísnějším podmínkám ze strany Applu. Velkým herním studiím také vadí přemíra pirátsví, které Android dlouhodobě sužuje. Například vývojáři z Chair Entertainment, autoři Infinity Blade, si na konci minulého roku postěžovali, že Google Play není životaschopným místem pro herní vývojáře.

Android

Mirek Kočí
Mirek Kočí
Šéfredaktor serveru Světaplikací.cz. Dříve psal pro ExtraHardware.cz a Deník.cz, nyní občas přispívá do tištěných časopisů Týden a Faktor S. Ve volném čase se věnuje rodině, sportu a youtuberingu.
Další články

Nejčtenější

Poslední komentáře