Úterý, 16 dubna, 2024
DomůNovinkyRuská policie kvůli homosexuálním smajlíkům začala vyšetřovat Apple

Ruská policie kvůli homosexuálním smajlíkům začala vyšetřovat Apple

V Rusku odstartovala další kontroverzní událost. Místní policie tam totiž začala vyšetřovat kalifornskou společnost Apple jenom proto, že ve svém operačním systému nabízí homosexuální emotikony. 

Zmiňované ikony se nacházejí v operačním systému iOS ve verzi 8.3 a vyšší. Ikonky zobrazují hlavičky stejného pohlaví, nicméně nikde není psáno, že zobrazují právě homosexuální páry. Tento podtext si tak lidé mohou jenom domýšlet. I přesto bylo vyšetřování spuštěno a i přesto na jeho základě byla Applu nakonec udělena pokuta. To policie v ruském regionu Kirov vyčíslila na 15 260 dolarů.

Ptáte se, jak je to možné? Inu, zcela jednoduše. Společnost Apple podle ruských úřadů ikonami propaguje homosexualitu, přičemž propagace homosexuality mladistvým je v Rusku zakázána a mnohdy i poměrně přísně trestána.

Na problém v Rusku poprvé veřejně poukázal zástupce města St. Peterburg, Vitalij Milonov. Ten požadoval, aby smajlíky pro jeho zemi byly předělány, a nebo aby se zařízení s iOS v Rusku vůbec neprodávaly. Zákaz prodeje zařízení od Applu přitom žádal i v době, kdy se Tim Cook veřejně přiznal k homosexualitě.

ikony-stejneho-pohlavi

Zdroj: Digital Trends

Martina Lipertová
Martina Lipertová
Redaktorka na volné noze, ale především vášnivá hráčka videoher na všech myslitelných herních platformách včetně Androidu a Applu.
Další články

1 komentář

Diskuze je uzavřena.

Nejčtenější

Poslední komentáře