Středa, 17 dubna, 2024
DomůNovinkyLTE od Vodafonu je po dokončení pokrytí Prahy dostupné již 92 %...

LTE od Vodafonu je po dokončení pokrytí Prahy dostupné již 92 % populace

Operátor po pokrytí stovek měst a obcí po celé ČR v srpnu dokončil zavádění LTE v hlavním městě Praze. LTE je tak dostupné již 92 % populace a pokrývá 83 % území České republiky.

Více než milion obyvatel hlavního města České republiky již má přístup k mobilní síti dosahující rychlostí stahování až 150 Mbps a v případě LTE Advanced až 225 Mbps. Spuštění LTE v celé Praze doprovázely také úpravy páteřní sítě, aby byla připravená na zvýšený datový provoz spojený s rostoucím zájmem o multimediální internetové služby.

Mezi oblastmi s nejrychlejším LTE je Staroměstské náměstí a velká část Starého města, Václavské náměstí, velká část Holešovic a také Stodůlky, kde má Vodafone sídlo své centrály.

Pro připojení k mobilní internetové síti LTE uživatelé potřebují libovolný datový tarif, vhodné LTE zařízení a LTE SIM kartu, kterou získají výměnou za původní zdarma na kterékoliv prodejně Vodafonu.

5s5as9-620x271

Zdroj: VodafoneTZ

Mirek Kočí
Mirek Kočí
Šéfredaktor serveru Světaplikací.cz. Dříve psal pro ExtraHardware.cz a Deník.cz, nyní občas přispívá do tištěných časopisů Týden a Faktor S. Ve volném čase se věnuje rodině, sportu a youtuberingu.
Další články

Nejčtenější

Poslední komentáře