Čtvrtek, 16 května, 2024
DomůNovinkyYouTube namísto reklam bude zobrazovat i průzkumy

YouTube namísto reklam bude zobrazovat i průzkumy

Na YouTube se už dávno zobrazují reklamy, které serveru a potažmo i jeho partnerům v podobě YouTuberů umožňují vydělat peníze. K této funkci se však brzy přidá i další způsob zpoplatnění, který bude mít podobu průzkumu veřejného mínění. 

Fungovat to bude naprosto jednoduše. Namísto reklamy v podobě videa vyskočí na člověka formulář, který se ho na něco zeptá. Tak například, který smartphone máte nejraději, jaké elektrické spotřebiče nejčastěji využíváte v kuchyni, jakou barvu by měl mít váš automobil atd. Jakmile člověk zaškrtá své odpovědi, dojde ke spuštění videa podobně, jako v případě ukončení klasické reklamy.

Hlavní otázkou nyní je, kolik otázek YouTube na své uživatele „nahrne“ a zdali uživatelé ve snaze o rychlé spuštění videa nebudou namísto zodpovědného odpovídání raději rychle zaškrtávat odpovědi, které jim první přijdou pod ruce. Na tyto věci by měl YouTube nyní přijít v rámci veřejného testování. Nechme se překvapit, jak tato věc nakonec skončí.

Jak by se vám líbilo nahrazení (třeba i jen částečné) reklamy jednoduchými dotazníky?

YouTube-pruzkumZdroj: Phandroid

 

Martina Lipertová
Martina Lipertová
Redaktorka na volné noze, ale především vášnivá hráčka videoher na všech myslitelných herních platformách včetně Androidu a Applu.
Další články

Nejčtenější

Poslední komentáře