Sobota, 13 dubna, 2024
DomůNovinkyPuma a BMW vytvořily unikátní závodní oblek s bluetooth

Puma a BMW vytvořily unikátní závodní oblek s bluetooth

Puma spojila své síly s BMW a pro nový model automobilu BMW 3.0 CSL Hommage R vytvořila kompletní závodní oblek včetně rukavic a bot. Jeho unikátnost spočívá především v tom, že ke spojení mezi autem, oblekem a helmou využívá technologii bluetooth.

Když se závodníkovy rukavice dotknou volantu, LED světla na obleku se rozsvítí, čímž informují řidiče o zahájení bezdrátového přenosu dat mezi oblekem a automobilem a zároveň mu zobrazují některé důležité informace, např. nejvhodnější okamžik pro přeřazení.

Overal a boty disponují technologiemi ProKnit a Disc, které jsou v motosportu úplnou novinkou. Ta první zajišťuje řidiči komfort díky prodyšnému a bezešvému panelu, který se nachází v oblasti břicha a přizpůsobí se řidičově pozici v sedadle. Závodní boty se systémem Disc zase padnou každému řidiči. Mají totiž vnitřní stélku z karbonových vláken a externí výztuž paty navrženou pro zvýšenou citlivost a stabilitu na pedálu.

Design nového závodního obleku spojuje ikonické prvky obou značek. Overal je navržen podle klasické sportovní bundy Puma T7 s pruhy upravenými tak, aby do nich mohlo být zabudováno LED osvětlení. Oblek navíc zdobí prošívání inspirované architekturou budovy BMW Welt v Mnichově.

PUMA_BMW_CSL_3.0_Hommage_R_1

puma-bmw1-620x350

Mirek Kočí
Mirek Kočí
Šéfredaktor serveru Světaplikací.cz. Dříve psal pro ExtraHardware.cz a Deník.cz, nyní občas přispívá do tištěných časopisů Týden a Faktor S. Ve volném čase se věnuje rodině, sportu a youtuberingu.
Další články

Nejčtenější

Poslední komentáře