Středa, 17 dubna, 2024
DomůNovinkyModulární smartphone Project ARA mešká, dočkáme se ho až napřesrok

Modulární smartphone Project ARA mešká, dočkáme se ho až napřesrok

Projekt ARA je velmi zajímavý modulární smartphone, jehož vlastnosti nám Google před nedávnem ukázal na vlastní oči, bude podle zprávy na Twitteru uvedený až v roce 2016. 

Za odkladem uvedení Projektu ARA podle všeho stojí další drobné úpravy jednotlivých součástek, z nichž má být modulární smartphone sestavovaný tak, aby byly ještě flexibilnější a umožnily případnou kombinaci většího množství částí.

Původní informace společnosti Google přitom naznačovaly, že modulárního smartphonu Projekt ARA bychom se mohli dočkat už tento rok.

Uvedení modulárního smartphonu od Googlu se podle odhadů mělo odehrát v Puerto Ricu, nicméně i zde není nic jednoznačné. Podle Twitterové zprávy totiž tým Projektu ARA vhodná místa pro uvedení smartphonu stále ještě hledá.

Pokud jste o Projektu ARA ještě neslyšeli, dovolte malou introdukci. Jedná se o modulární smartphone, který si uživatelé budou skládat sami z jednotlivých součástek, z nichž každá nese jednu funkci – například paměť RAM, procesor, fotoaparát, uložiště atd. Tyto součástky budeme moci kdykoliv vyměňovat za jiné a to doslova „na koleni“. Upgrade smartphonu podle Googlu tak nebude vyžadovat nákup nového zařízení, ale pouze jedné (či maximálně několika) různých částí.

Projekt ARA Google představil v rámci konference Gooogle I/O a vzbudil s ním velký zájem lidí. Jak se vám líbí?

Project-Ara-701x399

Zdroj: The Verge

Martina Lipertová
Martina Lipertová
Redaktorka na volné noze, ale především vášnivá hráčka videoher na všech myslitelných herních platformách včetně Androidu a Applu.
Další články

Nejčtenější

Poslední komentáře