Neděle, 14 dubna, 2024
DomůNovinkyKam kráčíš, Samsungu? Galaxy Note 5 bude mít jen 3 000mAh baterii

Kam kráčíš, Samsungu? Galaxy Note 5 bude mít jen 3 000mAh baterii

I když některé zdroje v uplynulých týdnech opakovaně uváděly, že Samsung Galaxy Note 5 vybaví akumulátorem kapacity 4 100 mAh, realita bude nakonec zcela jiná. Dobře informovaný twitterový účet @evleaks pouhý den před akcí Unpacked prozradil, že v novém phabletu 4 najdeme jen 3000mAh baterii.

Samsung představí své novinky, tedy Galaxy Note 5 a Galaxy S6 edge Plus až zítra odpoledne. Už nyní ale „únikář“ Evan Blass zveřejnil údaje o kapacitě jejich baterií. Podle @evleaks mají obě novinky energií zásobit akumulátory o kapacitě 3 000 mAh.

Pokud se tato informace potvrdí, jihokorejský výrobce tím jistě mnoho příznivců řady Note nahněvá, protože novinka na tom bude zhruba stejně jako loňský model Galaxy Note 4 – pod jeho zadním krytem najdeme 3220mAh (drobný rozdíl v kapacitě vykompenzuje nový energeticky efektivnější čipset) akumulátor, který je však vyměnitelný. Pokud tedy uživatel postupem času pocítí úbytek kapacity a výdrž na jedno nabití se citelně zhorší, stačí mu za pár stovek zakoupit náhradní baterii a tu dosluhující snadno nahradit.

To v případě Note 5 nebude možné. Nový smartphone bude mít totiž obdobný design, jako už prodávané modely Galaxy S6 a S6 edge. Záda tak budou skleněná. Toto řešení znamená, že baterie nebude výměnná.

Samsung Galaxy Note 5 měl být superstroj s pohádkovou výbavou, ale pravda je taková, že čím blíže je svému představení, tím nadšení uživatelů opadá. Vidět to je především v diskuzích pod články a na různých fórech, kde se množí názory, že řada Note umřela uvedením čtvrtého modelu. Symbolické je, že u něj se výrobce nedlouho poté, co jej začal prodávat, vykašlal na jakoukoli softwarovou podporu (stále se čeká na Android 5.1.1 a doslova v nedohlednu je nová verze prostředí TouchWiz s podporou témat – tu prý Note 4 nikdy nedostane).

85as

Mirek Kočí
Mirek Kočí
Šéfredaktor serveru Světaplikací.cz. Dříve psal pro ExtraHardware.cz a Deník.cz, nyní občas přispívá do tištěných časopisů Týden a Faktor S. Ve volném čase se věnuje rodině, sportu a youtuberingu.
Další články

4 KOMENTÁŘE

  1. Výborně napsané, všechny weby se z toho mobilů mohou pominout, ale přitom je to velké zklamání. Je vidět, že tady se na recicky moc nehraje a to je dobře.

  2. Ať si ten Note 5 vetknou tam, kam slunce nesvítí. Jednoznačně zůstávám u Note 4. A pak se Samsung diví, že mu klesají prodeje, když dělá takové faily.

  3. Je zvláštne, že po určitej dobe každá firma začne kráčať nezadržateľne ku dnu. Za posledné dva roky Samsung pevne drží túto líniu a každé ďalšie rozhodnutie to len utvrdzuje. Vôbec nepočúvajú zákazníkov, nereflektujú ich potreby, nechápem dôvody, ale je to jasne vidno. Z kráľa mobilných telefónov z obdobia Galaxy S2 sa postupne dostávajú čoraz hlbšie a hlbšie 🙁 Škoda, kedysi to boli dobré zariadenia.

Diskuze je uzavřena.

Nejčtenější

Poslední komentáře