Neděle, 14 dubna, 2024
DomůNovinkyPoužíváte Windows? Zarezervujte si kopii Windows 10 zdarma!

Používáte Windows? Zarezervujte si kopii Windows 10 zdarma!

Společnost Microsoft dnes začala rozesílat notifikace, v nichž uživatele starých Windows vyzývá, aby si zdarma zarezervovali Windows 10. 

Zanedlouho poté se na Twitteru Terryho Myersona a Joe Blefiora (zaměstnanci Microsoftu) objevily zprávy, že dlouho očekávaná verze Windows bude k dispozici ke stažení už 29. července.

Bezplatná aktualizace na Windows 10 se týká všech uživatelů, kteří vlastní legální verzi Windows 7 a Windows 8.X. Pokud mezi tyto šťastlivce patříte i vy, každou chvíli na vás vyskočí okénko, po jehož rozkliknutí se vám objeví informace o tom, co nám horká novinka z Redmondu přinese (viz obrázek).

Mezi největší novinky Windows 10 patří změna Internet Exploreru v prohlížeč Microsoft Edge, návrat menu „Start“ a designu „Metro“. Uvnitř Windows 10 najdeme i hlasovou asistentku Cortanu.

Instalační soubor bude mít cca 3 GB a jakmile bude k dispozici, Windows vás na jeho existenci, respektive možnost stáhnutí sám informuje. Následná instalace už proběhne zcela automaticky.

Operační systém Windows 10 bude dostupný i pro tablety a smartphony.

windows-10-620x412 copy

Zdroj: Phone Arena

Martina Lipertová
Martina Lipertová
Redaktorka na volné noze, ale především vášnivá hráčka videoher na všech myslitelných herních platformách včetně Androidu a Applu.
Další články

Nejčtenější

Poslední komentáře