Sobota, 20 dubna, 2024
DomůNovinkyApple Watch mají slabinu, na potetovaném zápěstím pořádně nefungují!

Apple Watch mají slabinu, na potetovaném zápěstím pořádně nefungují!

Někteří uživatelé hlásí problémy s Apple Watch. Senzory na spodní straně hodinek nedokážou spolehlivě detekovat zápěstí a měřit tepovou frekvenci přes tetovanou kůži. Pokud máte kérku, nejaktuálnější novinka od Applu pro vás nemusí být zrovna tím pravým ořechovým.

Na problém upozornili uživatelé diskuzního fóra Reddit a server imore.com.

Na zadní straně hodinek Applu se nachází několik senzorů pro měření tepu uživatele, které fungují na principu prosvětlení kůže za pomoci infračerveného zdroje světla. Vlivem průtoku krve dochází k přerušovaní vysílaného signálu, což umožňuje následný výpočet přesného počtu srdečních úderů. U lidí s tetováním na zápěstí však černý inkoust absorbuje zelené a infračervené světlo vysílané hodinkami, což vede k nepřesnému měření, případně k vůbec žádným výsledkům.

Na sociálních sítích a různých serverech se tak momentálně šíří nejen fotografie a videa chytrých hodinek Watch, ale také stížnosti. Firma Apple se k problému zatím nevyjádřila.

Mirek Kočí
Mirek Kočí
Šéfredaktor serveru Světaplikací.cz. Dříve psal pro ExtraHardware.cz a Deník.cz, nyní občas přispívá do tištěných časopisů Týden a Faktor S. Ve volném čase se věnuje rodině, sportu a youtuberingu.
Další články

Nejčtenější

Poslední komentáře