Úterý, 23 dubna, 2024
DomůNovinkyŠOK! Microsoft nečekaně mění název telefonů Lumia!

ŠOK! Microsoft nečekaně mění název telefonů Lumia!

Poté, co Microsoft koupil v září 2013 mobilní divizi společnosti Nokia za 7 miliard dolarů, bylo jasné, že nové modely oblíbeného výrobce změní svůj název. Tak se i v nedávné době stalo, z telefonu zmizel nápis Nokia a nahradilo ho logo nového majitele. Z původního názvu Nokia Lumia dnes zbylo pouhé Lumia.

Microsoft však se změnami nekončí a dnes na svých webových stránkách nečekaně uveřejnil tiskovou zprávu, oznamující další šarádu v názvosloví produktů této nadnárodní společnosti.

Tisková zpráva je celkem stručná:

Vážení přátelé,

vzhledem k probíhající transformaci fungování celé skupiny Microsoft, jsme se rozhodli k některým razantním změnám. První změnou bylo přeskočení devítky v číselném označení našeho nejoblíbenějšího softwaru a celosvětově nejrozšířenějšího operačního systému – Windows. Druhá změna se týká divize mobilních telefonů a opět jejich názvu. Tato změna je ovšem komplexnější a mění celkový název.

Dovolte mi, abych Vám nyní představil novou značku mobilních telefonů, jejíž jméno bude LIRPA. Celá správní rada společnosti Microsoft je pevně přesvědčena, že nový název lépe odráží filozofii našich mobilních telefonů. Tedy preciznost, jednoduchost a spolehlivost.

S veškerou úctou

Satya Nadella

CEO Microsoft Corporation

Ondra Severa
Ondra Severa
BFU píšící pro BFU. Hračička a nadšený uživatel všeho, co používá operační systém Google Android. Občasný přispěvatel pro SvětAplikací.cz.
Další články

2 KOMENTÁŘE

Diskuze je uzavřena.

Nejčtenější

Poslední komentáře