Sobota, 20 dubna, 2024
DomůRecenzeSlingshot Racing: redefinování závodního žánru

Slingshot Racing: redefinování závodního žánru

Spolupráce britského studia SnowBolt a amerických vývojářů z Crescent Moon Games přinesla neobyčejnou závodní hru, která povýšila celý závodní žánr na zcela novou úroveň. Nestandardní způsob ovládání a skvělá grafika jsou hlavním lákadlem Slingshot Racing. 

Jako u většiny her, tak i u Slingshot Racing najdeme několik režimů, které hru dělají zajímavější. Názvy režimů jako Career a Tournament můžeme velmi volně popsat jako režim pro jednoho a režim pro více hráčů.

Režim Career se skládá z hlavních a bonusových tour, které se postupně po úspěšných závodech otevírají. Celkem se pod zámkem ukrývá 16 tour, a v každé najdeme 4 různé typy závodů, jako jsou například: časovka, sbírání ozubených kol na čas či ujíždění před buldozérem. Nechybí ani klasika, a to samotný závod proti soupeřům. Výsledný čas nebo umístění se hodnotí pomoci matic, a to v počtu od jedné do tří. Bonusové tour jsou celkem 4 a zpřístupněné jsou až po nasbírání vysokého počtu matic.

Hratelnost 7/10

Multiplayerový režim, neboli Tournament, má rovněž více variant. První variantou je Local, k čemuž není zapotřebí internetové připojení. Jedná se o závody na jednom zařízení až pro 4 hráče. V prvním kroku se volí počet a barva hráčů. Dále obtížnost závodu v případě, že budete potřebovat do počtu záskok v podobě CPU. V druhém kroku se volí samotná trasa, počasí, počet kol nebo směr závodu. Druhá a poslední multiplayerová varianta je prostřednictvím Game Centra. Už samotná možnost multiplayeru je velkou výhodou. Díky němu si totiž můžete dále vychutnávat zábavu i s kamarády, než hru odložíte. Porce tras v této hře totiž není moc veliká.

Grafika a zvuky 8/10

Jak po zvukové tak i grafické stránce Slingshot Racing nezklamal. Propracované prostředí a velké množství efektů dělá zážitek ze hry ještě jedinečnějším. Zvuky vhodně notují jak ve hře, tak i v menu. Každá znělka se samozřejmě oposlouchá, alespoň pro začátek však doporučuji nechat zvuky zapnuté.

Ovládání 9/10

Bezpochyby nejvýraznější vlastností, kterou vybočuje Slingshot Racing z řady klasických závodních her, je ovládání. Můžeme spekulovat, zda se tvůrci neinspirovali u Spidermana, protože chvílemi mi to tak opravdu připadá. Principově se nejedná o nic složitého. Hlavní pohyb vozu se ovládá pomocí lan. U každé zatáčky je postavená věž, kde se lana namotávají. Jakmile se blížíme k zatáčce, stiskneme pravý roh na obrazovce a lano vystřelí do našeho vozu. Upevněné lano protáhne vozidlo celou zatáčkou. Za zatáčkou už lano není potřeba, tak se ho zbavíme tím, že upustíme pomyslné, stisknuté tlačítko v rohu displeje. Umění se skrývá ve správném načasování, kdy se lana chopit a kdy jej naopak pustit.

Závěrem 8/10

Tato čerstvá novinka v celém závodním žánru upoutala velkou pozornost. Mě osobně velmi zaujala. Originální způsob ovládání vnesl do závodního žánru něco nového, což je jenom dobře. Škoda jen nízkého počtu tras. Doufejme, že na tomto nedostatku ještě vývojáři zapracují a třeba další tratě přidají v brzkém updatu. Pokud jste hru doposud nehráli, tak ji rozhodně vyzkoušejte. Za necelých dvacet korun vám nabídne jedinečné zabavení.

Odkaz na stažení:

[dmalbum path=“/wp-content/uploads/dm-albums/Slinghost Racing/“/]

Jan Bíreš
Jan Bíreš
Student a redaktor, který píše články zaměřené na platformu iOS, především o užitečných aplikacích a návykových hrách.
Další články

Nejčtenější

Poslední komentáře