Středa, 17 dubna, 2024
DomůNovinkyMicrosoft zvažuje investici do Cyanogenu v hodnotě stovek milionů dolarů

Microsoft zvažuje investici do Cyanogenu v hodnotě stovek milionů dolarů

Jakmile Cyanogen prozradil, že chce oddělit Android a Google, začala se o něj zajímat společnost Microsoft. Ta podle Wall Street Journal zvažuje do Cyanogenu investovat stovky milionů dolarů.

Podle nedávných slov šéfa Cyanogenu Kirta McMastera Cyanogen nechce být pouze jakousi větví Androidu. Plány jsou takové, že společnost v budoucnosti Android otevře na všech rovinách, což výrazně pomůže vývojářům. Cyanogen plánuje i několik setkání s obchodními partnery, od kterých si slibuje dlouhodobou spolupráci.

Pokud se Cyanogen chce osamostatnit, bude muset vybudovat infrastrukturu včetně vlastního obchodu s aplikacemi a dalšími službami. To samozřejmě není levná záležitost a pro Cyanogen představuje problém, s kterým by mu mohla pomoci právě investice od Microsoftu.

Důvod pro plánované osamostatnění Cyanogenu je jasný, společnost by tímto krokem chtěla oslabit pozici Googlu na trhu. A to je pro Microsoft obrovské lákadlo. Jak se situace nakonec vyvine vás budeme informovat.

cyanogen

Zdroj: Techno Buffalo

Martina Lipertová
Martina Lipertová
Redaktorka na volné noze, ale především vášnivá hráčka videoher na všech myslitelných herních platformách včetně Androidu a Applu.
Další články

Nejčtenější

Poslední komentáře