Čtvrtek, 18 dubna, 2024
DomůNovinkyXiaomi Redmi 2S představeno! Má 64bitový procesor a moc nestojí

Xiaomi Redmi 2S představeno! Má 64bitový procesor a moc nestojí

Současná kometa ve světě chytrých telefonů, firma Xiaomi, představila nástupce smarpthonu Redmi 1S. Díky minimálním okrajům okolo displeje je nový model menší. Dostatek výkonu mu zajistí čtyřjádrový procesor.

Čínská značka Xiaomi odtajnila svůj očekávaný smartphone Redmi 2S. Ten zaujme dobrou výbavou v kombinaci s nízkou cenou. Technické experimenty však od Xiaomi nečekejme. Nový model si ponechal displej rozumné velikosti, tedy s úhlopříčkou 4,7 palce. I rozlišení zůstalo při starém, tedy HD (1 280 × 720 px).

Procesor je opět čtyřjádrový. Jenže zatímco předchůdce používal procesor MediaTek s taktem 1,6 GHz, novinka má 64bitový Qualcomm Snapdragon 410 se čtyřmi jádry taktovanými na 1,2 GHz, který podporuje čínské i mezinárodní sítě LTE . Grafickou kartou je Adreno 306. Výkonu má nové Xiaomi tedy dostatek.

Operační paměť zůstala na hodnotě 1 GB, nezměnila se ani velikost uživatelské paměti. Uživatel bude mít v základu k dispozici 8 GB. Naštěstí je přítomen slot pro paměťové karty.

3 4

Redmi 2S se dále pochlubit může osmimegapixelovým fotoaparátem s LED bleskem. Přední kamerka má dvoumegapixelové rozlišení. To je pro videohovory a selfie zcela dostačující. Ve výbavě najdeme také bluetooth ve verzi 4.0 a WiFi b/g/n. Podporovány jsou satelitní navigační systémy GPS, Glonass a Beidou. Kapacita baterie má hodnotu 2 200 mAh a díky technologii Quick Charge 1.0 ji bude možné dobít velice rychle. Smartphone poběží na Androidu 4.4.4 KitKat, který je uschován za proprietárním prostředím MIUI 6.

Xiaomi Redmi 2S se do rukou zákazníků dostane už 9. ledna. Prodej bude omezen zatím jen na čínský trh. V předprodeji je cena telefonu stanovena na 699 juanů, což je v přepočtu 2 600 korun bez daně.

1 2

 

Zdroj: Gizmochina

Mirek Kočí
Mirek Kočí
Šéfredaktor serveru Světaplikací.cz. Dříve psal pro ExtraHardware.cz a Deník.cz, nyní občas přispívá do tištěných časopisů Týden a Faktor S. Ve volném čase se věnuje rodině, sportu a youtuberingu.
Další články

2 KOMENTÁŘE

  1. No jenže zase tu schází určítá informace, třeba o LTE. U nás naši super operátoři používají 800 a 900 MHz na mnoha místech našeho území kdežto Redmi2s podporuje pouze 1800 a 2600MHz takže bohužel, u nás to je zase kničemu….. Jinak ale pěkný low-end telefon, jen to LTE je zklamání a ram 1GB

Diskuze je uzavřena.

Nejčtenější

Poslední komentáře