Neděle, 14 dubna, 2024
DomůNovinkyApple asi zase půjde k soudu: Uživatelům se nelíbí, že 16 GB...

Apple asi zase půjde k soudu: Uživatelům se nelíbí, že 16 GB iPhone nenabízí 16 GB využitelného úložného prostoru

Americká společnost Apple čelí další žalobě. Uživatelé jsou rozhořčeni, že nová aktualizace iOS, kterou Apple trošku paradoxně propaguje jako vůbec „největší vydání iOS vůbec“, zabírá příliš mnoho prostoru. Apple o této věci přitom své zákazníky nijak neinformuje. 

Za podáním žaloby stojí dva Američané, kteří vlastní několik zařízení od Applu. Některé z nich koupili již s iOS 8, jiné na iOS 8 zase aktualizovali. Tato dvojice následně zjistila, že aktualizace iPhonu 5S zabere 2,9 GB a aktualizace iPhonu 6 Plus dokonce 3,3 GB, takže mobilní zařízení po nainstalování nového operačního systému ani zdaleka nenabízí původně reklamovanou kapacitu.

Podle serveru Apple Insider však není předmětem žaloby samotná skutečnost, že aktualizace iOS zabírá tolik místa, ale fakt, že Apple o této věci své uživatele nijak zvlášť neinformuje. Dokonce i před stahováním aktualizace iOS 8 se prý dozvíme pouze velikost ještě nenainstalovaného balíčku, která je o mnoho menší, nežli skutečná instalace.

Zajímavé je, že Apple takovým stížnostem nečelí poprvé. V roce 2007 byl centrem dění iPod Nano s 8 GB úložného prostoru. I přesto však Apple své ostré obchodní praktiky nezměnil a razí je i nadále stejně, jako všechny ostatní společnosti.

11459-4331-Screen-Shot-2014-12-31-at-105401-AM-l

Martina Lipertová
Martina Lipertová
Redaktorka na volné noze, ale především vášnivá hráčka videoher na všech myslitelných herních platformách včetně Androidu a Applu.
Další články

Nejčtenější

Poslední komentáře