Sobota, 13 dubna, 2024
DomůNovinkyAndroidí botnety nyní kontrolují spameři

Androidí botnety nyní kontrolují spameři

S tím jak podíl Androidu na trhu nadále roste, stává se lákavým cílem pro kyberzločince. Doslova rájem pro ně jsou různé internetové obchody, odkud si můžete stáhnout aplikace třetích stran. Nejnovější aféra se týká botnetu, který ve velkém rozesílá nevyžádánou elektronickou poštu přes servery Yahoo!

Botnet je v tomto případě síť přístrojů s Androidem infikovaných malwarem, řízená z jednoho místa, která provádí nežádoucí činnost. Spam je prý odesílán hlavně ze zemí, které se nacházejí na Středním výhodě, v Asii a také ve východní Evropě.

Již na konci minulého roku firma Juniper Networks oznámila významný nárůst infekcí malwaru u svých zákazníků, kteří používají chytré telefony s Androidem.

?Hlavním důvodem epidemie malwaru jsou různé nároky, které mají Apple a Android na své aplikace. Android je otevřený model systému, který postrádá podpis kódu a proces přezkumu aplikací, jako vyžaduje Apple,? stálo ve zprávě Juniper Networks.

V lednu pak na 5 milionů přístrojů s Androidem napadl sofistikovaný malware Android.Counterclank, který byl modifikací nebezpečného trojana Android.Tonclank.

 

Mirek Kočí
Mirek Kočí
Šéfredaktor serveru Světaplikací.cz. Dříve psal pro ExtraHardware.cz a Deník.cz, nyní občas přispívá do tištěných časopisů Týden a Faktor S. Ve volném čase se věnuje rodině, sportu a youtuberingu.
Další články

Nejčtenější

Poslední komentáře