Sobota, 13 dubna, 2024
DomůNovinkyPočet uživatelů internetu brzy překoná tři miliardy

Počet uživatelů internetu brzy překoná tři miliardy

Přístup k internetu budou mít do konce letošního roku už 3 miliardy lidí. Vyplývá to ze studie Measuring the Information Society Report, kterou vydala Mezinárodní telekomunikační unie (ITU), jež patří pod OSN.

Na konci roku mají mít na planetě Zemi přístup k internetu tři miliardy lidí, což bude o 6,6 % více než před rokem. V rozvojových zemích se má počet uživatelů meziročně zvýšit o 3,3 %, v rozvinutých zemích o 8,7%.

Studie dále dodává, že v rozvojových zemích se počet internetových uživatelů za posledních pět let zdvojnásobil. A není bez zajímavosti, že 66 % dnešních internetových uživatelů žije v rozvojovém světě.

Information Society Report dále předpokládá, že na konci roku 2014 bude na světě aktivních sedm miliard mobilních telefonů, ale ani zdaleka to samozřejmě neznamená, že téměř všichni obyvatelé země mají telefon.Stejně tak stále 4,3 miliardy lidí nemají přístup k internetu, z toho 90 % z nich žije v rozvojových státech.

1a

Zdroj: TechSpot

Mirek Kočí
Mirek Kočí
Šéfredaktor serveru Světaplikací.cz. Dříve psal pro ExtraHardware.cz a Deník.cz, nyní občas přispívá do tištěných časopisů Týden a Faktor S. Ve volném čase se věnuje rodině, sportu a youtuberingu.
Další články

Nejčtenější

Poslední komentáře