Sobota, 13 dubna, 2024
DomůNovinkyAsus Zenfone 5 už dostupný v českých obchodech. Cena je 4 490...

Asus Zenfone 5 už dostupný v českých obchodech. Cena je 4 490 Kč

Do českých obchodů dorazil nový smartphone Asus Zenfone 5, který se snaží nalákat především na zajímavou cenu. Přestože nabízí velký displej a výkonný procesor, seženete ho za méně než pět tisíc korun.

Asus Zenfone 5 je nový zástupce početné střední třídy. Vybaven je pětipalcovým displejem s HD rozlišením 1 280 × 720 pixelů s odolným sklíčkem Gorilla Glass 3, které ho chrání před poškozením. Hnacím motorem telefonu je dvoujádrový procesor Intel Atom Z2560 s frekvencí 1,6 GHz, společnost mu dělají 2 GB operační paměti. Této sestavě by neměl dojít vyloženě dech ani při spouštění náročnějších aplikací a her. Interní paměť má kapacitu 8 GB, ale část z ní zabírá samotný operační systém Android 4.3 Jelly Bean. Naštěstí tu je slot pro paměťové karty typu microSD a potěší i podpora dual SIM.

Mezi další výbavu ZenFonu 5 patří fotoaparát s rozlišením osm megapixelů a přisvětlovací diodou, kterou lze použít jako svítilnu, samozřejmostí je pak podpora WiFi a Bluetooth rozhraní. Baterie o kapacitě 2 110 mAh telefon údajně udrží 334 hodin v pohotovostním režimu.

Nejlevněji je možné Asus ZenFone 5 pořídit za 4 490 Kč. Vyplývá to z informací nákupního rádce heureka.cz.

asus_zenfone_5_colouroptions

 

 

Mirek Kočí
Mirek Kočí
Šéfredaktor serveru Světaplikací.cz. Dříve psal pro ExtraHardware.cz a Deník.cz, nyní občas přispívá do tištěných časopisů Týden a Faktor S. Ve volném čase se věnuje rodině, sportu a youtuberingu.
Další články

Nejčtenější

Poslední komentáře