Středa, 17 dubna, 2024
DomůNovinkyLenovo oficiálně spouští na Slovensku prodej chytrých telefonů s Androidem

Lenovo oficiálně spouští na Slovensku prodej chytrých telefonů s Androidem

Servery a úložiště, pracovní stanice, stolní počítače, notebooky, ultrabooky a tablety. Až doposud výčet produktů z produkce společnosti Lenovo na slovenském trhu tímto končil. Počínaje dnešním dnem se ale vše mění – rodina Lenovo se rozrůstá o smartphony a spouští na Slovensku prodej hned čtyř modelů.

Lenovo debutuje na slovenském trhu čtyřmi smartphony. Dva spadají do takzvané série A, která zahrnuje dostupné mobily pro nenáročné uživatele a dva do série S, vyznačující se stylovým vzhledem.

Všechny modely spojuje podpora pro dvě SIM karty, tři z nich dostali operační systém Android 4.4 KitKat, v jednom běží Android 4.2 Jelly Bean.

Lenovo A536

Tento model je dostupný v černé nebo bílé barvě, přičemž jeho čelní část zabírá velký 5″ FWVGA displej. Dále tu je operační systém Android 4.4 KitKat, čtyřjádrový procesor a dvojice fotoaparátů: přední s rozlišením 2 Mpx a zadní 5Mpx.

1

Lenovo A859

Druhý z dvojice telefonů A série se může pochlubit 5″ HD IPS displejem, díky čemuž je ideální pro prohlížení fotografií a sledování videí. Čtyřjádrový procesor kmitá na frekvenci 1,3 GHz, zadní foťák pak umí pořizovat snímky v rozlišení 8 Mpx. Potěší také možnost rozšířit 8GB úložiště o dalších 32 GB skrze micro SD karty.

2

Lenovo S850

Model S850 charakterizuje skleněný design, 5″ HD IPS displej s širokými pozorovacími úhly, čtyřjádrový procesor (1,3 GHz) a dva fotoaparáty s vysokým rozlišením – zadní 13Mpx a přední 5Mpx. Smarpthone je k dispozici v růžové, bílé a tmavomodré barvě s možností používání dvou SIM karet.

3

Lenovo S860

Paměť RAM s kapacitou 2 GB, čtyřjádrový procesor, zadní 8Mpx fotoaparát s automatickým ostřením, dva sloty pro SIM karty a operační systém Android 4.4 KitKat. Poslední ze čtveřice smartphonů Lenovo ale dokáže ještě víc. Jeho baterie s kapacitou 4 000 mAh nabízí až 24 hodin nepřetržitého hovoru v síti 3G a 43 hodin v síti 2G, k tomu až 40 dní aktivního pohotovostního režimu.

Tělo zařízení je kované z jediného kusu lehkého broušeného hliníku, který chrání smartphone nejen před otisky prstů, ale i před škrábanci. Velký 5,3″ HD displej je vybaven technologií IPS (in-plane switching. Úplnou novinkou je však možnost nabíjení baterie jiných zařízení prostřednictvím přiloženého kabelu USB On-the-Go .

4

Prodej modelů A536, A859, S850 a S860 bude na Slovensku realizován prostřednictvím obchodních partnerů společnosti Lenovo.

Mirek Kočí
Mirek Kočí
Šéfredaktor serveru Světaplikací.cz. Dříve psal pro ExtraHardware.cz a Deník.cz, nyní občas přispívá do tištěných časopisů Týden a Faktor S. Ve volném čase se věnuje rodině, sportu a youtuberingu.
Další články

Nejčtenější

Poslední komentáře