Středa, 17 dubna, 2024
DomůNovinkyGE Money Bank rozšíří placení mobilem i pro klienty Vodafone

GE Money Bank rozšíří placení mobilem i pro klienty Vodafone

Placení NFC kartami v mobilu brzy vstoupí do další fáze. GE Money Bank spolu s MasterCard od 1. června testují NFC platby v síti mobilního operátora Vodafone. Pilot, do kterého jsou zapojeni vybraní klienti a zaměstnanci Vodafone a GE Money Bank, probíhá úspěšně.

GE Money Bank proto plánuje platby mobilními telefony rozšířit i pro klienty Vodafone a stát se první bankou v ČR, jejíž klienti mohou NFC platby využívat ve více sítích.

První komerční řešení NFC plateb v Česku nabízí GE Money Bank spolu s MasterCard už od ledna 2013, kdy platební kartu v mobilu zpřístupnila plošně všem svým klientům. Mobilní platby se od té doby stávají stále běžnější součástí každodenních nákupů.

Zatím mohou platební karty v mobilu využít jen klienti se SIM kartou od operátora O2. Díky spolupráci GE Money Bank s operátorem Vodafone se placení mobilním telefonem může stát ještě masovější záležitostí než dosud. GE Money Bank bude po spuštění NFC plateb v síti Vodafone připravena jako jediná banka v Česku obsloužit většinu zákazníků na trhu.

Jak platební karty v mobilu fungují?

Bezkontaktní platby prostřednictvím karty v mobilu probíhají přiložením chytrého telefonu vybaveného SIM kartou s technologií NFC k bezkontaktnímu platebnímu terminálu. Do částky 500 Kč se nemusí zadávat PIN. Při platbě nad 500 Kč zákazník zadá PIN, jak je dnes již zvyklý na platebním terminálu. Přehled o uskutečněných transakcích získá klient přímo v aplikaci telefonu. Úroveň zabezpečení platební karty v mobilu je stejná jako u běžných platebních karet. Dostupné jsou ve formě debetní i kreditní karty. Každý klient může v jednom telefonu využívat současně až tři různé platební karty.

GE Money Bank v současnosti podporuje NFC platby na šesti telefonech Samsung – Galaxy Note II, S III, S III mini, Ace 2, S4 a S4 mini. Zákazníci, kteří mají jeden z uvedených modelů a využívají služeb operátora O2 Česká republika, si mohou na svou SIM kartu nahrát debetní i kreditní kartu. Platební karta v mobilu je zdarma a lze ji využívat k bezkontaktním platbám u obchodníků i k nákupům na internetu. Klienti GE Money Bank o ni mohou požádat na jakékoliv pobočce či prostřednictvím Internet Banky, SIM karta s nahranou platební kartou jim přijde poštou až domů.

[appbox googleplay com.cleverlance.ge.mobileclient]

[appbox appstore id483589698]

unnamed 57

Zdroj: TZ

Mirek Kočí
Mirek Kočí
Šéfredaktor serveru Světaplikací.cz. Dříve psal pro ExtraHardware.cz a Deník.cz, nyní občas přispívá do tištěných časopisů Týden a Faktor S. Ve volném čase se věnuje rodině, sportu a youtuberingu.
Další články

Nejčtenější

Poslední komentáře