Úterý, 16 dubna, 2024
DomůRecenze10 luxusních telefonů, které zruinují váš bankovní účet

10 luxusních telefonů, které zruinují váš bankovní účet

Zapomeňte teď na chvíli na telefony typu Samsung Galaxy S5, LG G3, nebo Apple iPhone 5s, nebo na výměnné kryty z koženky a pojďte s námi nahlédnout do světa opravdového luxusu.

Telefony, které se vám teď chystáme představit, většina z vás nejspíše nikdy neviděla a nikdy v životě ani neuvidí, o tom že byste je měli nosit běžně při ruce ani nemluvě.

Zajímavé je, že ačkoliv některé luxusní telefony přetékaly zlatem a drahými kameny, uvnitř nich jsme často nic extra luxusního nenacházeli. Displeje s nízkým rozlišením, pomalé procesory, průměrné fotoaparáty, to byl jen základní výčet jejich nedostatků. Tedy až do nedávné doby.

Společnost Vertu, která se věnuje ruční výrobě luxusních mobilních telefonů, totiž před několika dny oznámila nový model Signature Touch. Uvnitř něj naleznete hardwarovou výbavu, jež by se měla vyrovnat telefonům Samsung Galaxy S4, HTC One, nebo LG G2. Cena Signature Touch se přitom bude pohybovat okolo 11 000 dolarů.

Ale teď zpátky do současnosti. Žebříček 10 nejzajímavějších luxusních telefonů právě začíná:

Gresso Radical (2 500 dolarů)

Gresso Radical je jedním z nejlevnějších luxusních telefonů našeho seznamu. Vyrábí se z extra tvrdé slitiny titanu, která je využívána v leteckém průmyslu a při výrobě lékařských implantátů. Na přední straně telefon Gresso Radical zdobí logo, které může být vyrobeno z bílého zlata či titanu. Telefon má i celkem slušnou hardwarovou výbavu včetně 8 Mpix fotoaparátu a zdířek na dvě SIM karty. Telefon vás vyjde na 2500 dolarů.

gresso-radical

Tonino Lamborghini Antares (4 000 dolarů)

Pokud na kontě máte pár zbytečných desítek tisíc a v sobě stále máte duši osmiletého chlapce, kterému očička svítí při každém pohledu na luxusní auta, potom byste měli sáhnout po telefonu Tonino Lamborghini Antares. Již podle jména je zřejmé, že telefon je inspirován automobily Lamborghini, konkrétně modely Aventador a Veneno. Telefon je vyroben z nerezové oceli a kůže a uvnitř něj tepe procesor 1.5GHz quad-core SoC a 2 GB paměti RAM.

tonio-lamborgini-antares

Tag Heuer Meridiist Infinite (5 000 dolarů)

Telefon Tag Heuer Meridiist Infinite je vybaven 2,4 palcovým displejem, 5 Mpix foťákem a 8 GB vnitřní paměti. Z toho si na zadek nesedneme, když však dodáme, že jeho displej je pokryt fotovoltaickou vrstvou, která vstřebává přírodní i umělé paprsky světla a přeměňuje je na energii, možná původní pochybnosti a kvalitě telefonu hodíme za hlavu. Tomu se říká telefon budoucnosti! Tag Heuer Meridiist Infinite ještě není ve výrobě. Až se tam dostane, má být vyrobeno pouze 1911 kusů. Cena telefonu vyrobeného z titanu, gumy a uhlíku by se měla pohybovat okolo 5000 dolarů.

Tag-Heuer-Meridiist-Infinite

Mobiado Grand Touch Executive (6 500 dolarů)

Dotykový telefon s Androidem Mobiado Grand Touch Executive vás nedostane na ultra výkonný hardware, ale spíše na svůj netradiční zevnějšek. Tělo telefonu je totiž vyráběno z netradičních materiálů, jako je mramor, eben, žula a tak podobně. Za tento telefon zaplatíte přibližně 6500 dolarů. A pak už stačí jen doufat, že se vám nerozpadne.

Mobiado-Grand-Touch-Executive

Vertu Ti (10 000 dolarů)

O společnosti Vertu jsme zavadili už v úvodu článku. Vertu Ti je přitom její první model, který nevyužívá Symbianu, ale Androidu. Uvnitř telefonu pak najdete dvoujádrový procesor Snapdragon S4 SoC, 1 GB paměti RAM a 64 GB vnitřní paměti. Telefon Vertu Ti je vyráběn z titanu a jeho displej je chráněn safírovým sklem. Pokud po Vertu Ti vaše srdce touží, na jeho koupi si připravte 10 tisíc dolarů.

Vertu-Ti

Apple iPhone 4 History Edition (67 000 dolarů)

Historická edice Apple iPhone 4 vám nevezme dech svou hardwarovou výbavou, ale zadním krytem, který byl vyroben z meteoritického kamene, do nějž byl vložen skutečný zub T-Rexe, který je starý přibližně 65 milionů let. K tomu si přidejte logo Applu z platiny a hromadu diamantů, jimiž jsou obsypány boky telefonu. Tomu se říká hračka pro fajnšmekry.

Apple-iPhone-4-History-Edition

Ulysse Nardin Chairman (100 000 dolarů)

Telefon Ulysse Nardin Chairman je vyráběn švýcarským výrobcem hodinek, takže vás nepřekvapí luxusní hodinky zabudované do těla telefonu. Hardwarová výbava jako taková bohužel nestojí za zmínku. Mnohem zajímavější je snímač otisků prstů, nebo skutečnost, že na přání zákazníka může být tento telefon osazen přibližně 3 tisíci broušených diamantů. Cena telefonu v nejdražší možné verzi se vyšplhala nad 100 tisíc dolarů.

ulyse-nardin-chairman

GoldVish Equilibrium (109 500 dolarů)

Další zástupce ze Švýcarska GoldVish Equilibrium vás bude stát v závislosti na použitých materiálech od 7 500 dolarů až přes 100 tisíc dolarů. Telefon GoldVish Equilibrium si můžete nechat poskládat zcela libovolně z ušlechtilé oceli, titanu nebo kvalitního hliníku, jeho doplňkové součásti pak třeba z, kůže, 18ti karátového zlata nebo platiny. To znamená, že každý tento telefon je do jisté míry originálem, který je zákazníkům šit na míru.

GoldVish-Equilibrium

Savelli Jardin Secret (120 000 dolarů)

Savelli Jardin Secret není samostatným telefonem, ale kolekcí hned dvanácti luxusních dotekových zařízení, které jsou určeny pro dámské osazenstvo. Každé z těchto telefonů poháněných Androidem je poseto hned několika diamanty, přičemž některé z nich se mohou pyšnit tlačítky z bílého zlata a černé pogumované aligátoří kůže. Samotné hardwarové vybavení se řadí spíše k dnešnímu průměru či spíše podprůměru. Pokud však budete takový telefon vlastnit, dá se očekávat, že na telefonování, psaní SMSek a vyřizování jiné agendy budete mít k dispozici hned několik sekretářek. Cena telefonu se totiž vyšplhala na ohromujících 120 tisíc dolarů.

Savelli-Jardin-Secret-collection

Apple iPhone 5 Black Diamond Edition (16 700 000 dolarů)

Pravděpodobně nejdražší telefon světa je Apple iPhone 5 Black Diamond Edition, který byl vyroben na zakázku. Vedle 135 gramů 24 karátového zlata je osazen 600 drobnými diamanty. Tlačítko „domů“ pak tvoří 26 karátový černý diamant, který je nejvzácnějším a nejtěžším minerálem na planetě Zemi.

iphone-5-black-diamondZdroj: 1 2 3

 

Martina Lipertová
Martina Lipertová
Redaktorka na volné noze, ale především vášnivá hráčka videoher na všech myslitelných herních platformách včetně Androidu a Applu.
Další články

4 KOMENTÁŘE

  1. Opravdu je zub T Rexe starý 65 tisíc let, i když velcí dinosauři vymřeli před 65 miliony let? Nějaký speciální Rexík, který přežíval na zapomenutém ostrově ??

Diskuze je uzavřena.

Nejčtenější

Poslední komentáře