Čtvrtek, 11 dubna, 2024
DomůNovinkyHlasová asistentka Cortana úspěšně věští výsledky fotbalového MS. Trumfne rekord chobotnice Paula?

Hlasová asistentka Cortana úspěšně věští výsledky fotbalového MS. Trumfne rekord chobotnice Paula?

Zvířecí celebrita, chobotnice Paul, která si během fotbalového šampionátu před 4 lety získala srdce fanoušků z celého světa, má zdatného nástupce – virtuální asistentku Cortanu z Windows Phone.

Ta je zatím nejlepším sázkařem aktuálně probíhajícího MS, když už stihla přesně určit výsledky šesti utkání. Nemýlila se ani v předpovědi včerejšího zápasu mezi Belgií a Spojenými státy.

Cortana je hlasová asistentka, která má ambice svými dovednostmi předčit Siri i Google Now. Najdete ji v mobilních telefonech se systémem Windows Phone 8.1, kde vám pomůže s nejrůznějšími věcmi.

Pomůže vám třeba zavolat nebo zkontrolovat si kalendář, připomeneme vám, že máte vyzvednout prádlo z čistírny, řekne kurzy akcí, zodpoví vám na různé otázky, prostě na co si vzpomenete. Nebo se jí můžete zeptat, jak dopadne další zápas na mistrovství světa ve fotbale v Brazílii. A třeba si podle toho vsadit.

Stačí, když si ve smartphonu nastavíte americké prostředí, vznesete dotaz „Who will win Team A or Team B game?“ a hned dostanete odpověď. Cortana už předpověděla správně výsledky šesti utkání a dala tak vzpomenout na legendární chobotnici Paula, který během šampionátu, který se konal v Jižní Africe, tipoval všechny zápasy německého týmu a finále Nizozemsko – Španělsko. Všech osm utkání trefil. Za několik měsíců od skončení turnaje však uhynul.

Bing-Cortana-US-Football-372x620Zdroj: PhoneArena

 

Mirek Kočí
Mirek Kočí
Šéfredaktor serveru Světaplikací.cz. Dříve psal pro ExtraHardware.cz a Deník.cz, nyní občas přispívá do tištěných časopisů Týden a Faktor S. Ve volném čase se věnuje rodině, sportu a youtuberingu.
Další články

Nejčtenější

Poslední komentáře