Čtvrtek, 18 dubna, 2024
DomůNovinkyMajitelé iPhonů přecházejí na Galaxy S5. Důvod? Větší displej!

Majitelé iPhonů přecházejí na Galaxy S5. Důvod? Větší displej!

Čekání na nový Phone 6 se asi některým zdá nekonečné, jak jinak si vysvětlit průzkum analytické společnosti Kantar Worldpanel, podle kterého majitelé iPhonů hlavně kvůli většímu displeji ve stále větší míře přecházejí na Galaxy S5 s Androidem.

Ve Velké Británii přešlo z telefonů iPhone na Galaxy S5 v posledních třech měsících 26 procent lidí. Loni ve stejném období „změnilo stranu“ na tamním trhu přitom pouze 12 procent lidí.

Na pěti velkých trzích Evropy (jedná se o Velkou Británii, Německo, Francii, Itálii a Španělsko) přešlo v posledním čtvrtletí na „es pětku“ 17 procent majitelů iPhonů. Ve Spojených státech si Galaxy S5 zakoupilo 8 procent původních majitelů mobilů s iOS.

Na druhou stranu, co Samsung určitě nepotěší, tak to je skutečnost, že ve Velké Británii je za poslední období nejprodávanějším smartphonem plastový iPhone 5C (ano ten, o kterém se dříve psalo jako o strašném propadáku), hned za ním se umístil iPhone 5S. Na Galaxy S5 zbylo až třetí místo.

Nový iPhone 6 by měl být představený na podzim. Kromě nového designu, tenkého profilu a výkonnějšího procesoru, má přinést větší displej, po kterém je mezi uživateli chytrých telefonů velká poptávka.

s5s5s

Mirek Kočí
Mirek Kočí
Šéfredaktor serveru Světaplikací.cz. Dříve psal pro ExtraHardware.cz a Deník.cz, nyní občas přispívá do tištěných časopisů Týden a Faktor S. Ve volném čase se věnuje rodině, sportu a youtuberingu.
Další články

1 komentář

  1. blbost! nikdy bych nevyměnil iphone za nějakou sračku od samsungu

Diskuze je uzavřena.

Nejčtenější

Poslední komentáře