Pondělí, 15 dubna, 2024
DomůNovinkyApple chce koupit výrobce sluchátek Beats Electronics. Nabídl 63 miliard korun (aktualizováno)

Apple chce koupit výrobce sluchátek Beats Electronics. Nabídl 63 miliard korun (aktualizováno)

Apple jedná o koupi výrobce sluchátek Beats Electronics. Za kalifornskou společnost nabízí 3,2 miliardy dolarů (63,4 miliardy Kč), uvedl list Financial Times, který se odvolává na zdroje obeznámené s průběhem vyjednávání.

Ani jedna z dotčených společností se k plánovanému obchodu zatím nevyjádřila. Financial Times však tvrdí, že dohoda je na spadnutí a mohla by být oznámena už příští týden.

Pokud k uzavření akvizice nakonec opravdu dojde, bude se jednat o vůbec největší nákup v historii Applu. Nejvíce zatím výrobce iPhonů a iPadů zaplatil v roce 1997 za společnost NeXT, a sice 400 milionů dolarů.

Firma Beats Electronics, která má sídlo v kalifornské Santa Monice, založil rapper Dr. Dre a hudební producent Jimmy Iovine. Beats Electronics je známa především díky sluchátkům Beats by Dr Dre a letos spustila službu pro sdílení hudby.

Aktualizace: Obchod před několika minutami potvrdil přes síť Instagram rapper Dr. Dre. Apple zaplatí za firmu Beats Electronics zmíněných 3,2 miliardy dolarů.

beats

sluchatka

Mirek Kočí
Mirek Kočí
Šéfredaktor serveru Světaplikací.cz. Dříve psal pro ExtraHardware.cz a Deník.cz, nyní občas přispívá do tištěných časopisů Týden a Faktor S. Ve volném čase se věnuje rodině, sportu a youtuberingu.
Další články

4 KOMENTÁŘE

  1. Heh klidně, také sh*tky.. Kdyby koupil Sennheisery, tak jim pošlu asi nějaké překvapení. 😀 Jenže ty by ho možná ani neprodali (aspoň doufám).

    • Taky doufám že se opravdu kvalitní německé (a jiné) firmy jako Audio-Technica, AKG, Beyerdynamic atd. nenechají lehce koupit.

Diskuze je uzavřena.

Nejčtenější

Poslední komentáře