Čtvrtek, 11 dubna, 2024
DomůNovinkyČeští tvůrci z Amanita Design by v květnu chtěli vydat hru Botanicula...

Čeští tvůrci z Amanita Design by v květnu chtěli vydat hru Botanicula na iPady

Pokud znáte tvorbu Amanita Design, určitě se vám při četbě titulku tetelilo srdíčko. Vždyť se jedná o jedny z nejtalentovanějších vývojářů z našich luhů a hájů. 

Amanita Design má za sebou takové skvosty jako jsou adventury Samorost a Machinarium. Společným jmenovatelem jejich tvorby je nádherné grafické zpracování a smysl pro detail. S troškou nadsázky by se dokonce dalo říci, že v jejich hrách naleznete kousek srdce. A přesně do tohoto vzorce zapadá i Botanicula.

Botanicula je poslední point-and-click adventurou Amanita Design. S partičkou roztomilých střízlíků se v ní vydáte překonat obřího pavouka, znepříjemňujícího život všem zvířátkům na světě. Přitom budete muset prozkoumávat kouzelné okolí a řešit nápadité logické zádrhely, jejichž obtížnost je o poznání menší, než v případě zmiňovaného Machinaria. To znamená, že tempo hry by mělo hezky plynout bez jakýchkoliv velkých zádrhelů.

Pokud vás Botanicula zaujala, nezbývá, než čekat na květen. Přesné datum vydání se tvůrci hry bohužel zatím nechávají pro sebe.

Martina Lipertová
Martina Lipertová
Redaktorka na volné noze, ale především vášnivá hráčka videoher na všech myslitelných herních platformách včetně Androidu a Applu.
Další články

Nejčtenější

Poslední komentáře