Sobota, 13 dubna, 2024
DomůNovinkyNástupce smartphonu HTC One nemá QHD displej, konkurenci se bude koukat na...

Nástupce smartphonu HTC One nemá QHD displej, konkurenci se bude koukat na záda

Notorický odhalovač smartphonů @evleaks zveřejnil oficiální tapetu z chystaného nástupce HTC One. Rozměry obrázku naznačují, že telefon bude vybavený Full HD obrazovkou. Konkurence přitom plánuje vybavit letošní generaci supermobilů displeji s rozlišením o mnoho vyšším.

HTC pilně  pracuje na nástupci špičkového One. Ten by měl mít opět hliníkové tělo a jak se dnes ukázalo, tak asi i displej s rozlišením 1920 × 1080 px. Naznačuje to zveřejněná tapeta z předprodukčního vzorku chystaného smartphonu. Ta má rozměry 2 160 × 1 920 obrazových bodů, stejně jako panoramatické tapety, které se používají u dnešních Full HD telefonů.

Přestože nové HTC s kódovým označením M8 asi nenabídne nejjemnější displej na trhu, za své parametry se rozhodně nebude muset stydět. Hnacím motorem se stane procesor od Qualcommu (buď Snapdragon 800 nebo novější Snapdragon 805) a vůbec poprvé bychom se u chytrého telefonu měli dočkat přítomnosti dvou fotoaparátů na zadní straně. Novinka poběží na Androidu verze 4.4 KitKat a chybět nemá nadstavba Sense 6.0.

Pokud se spekulace o rozlišení displeje modelu M8 potvrdí, tak HTC přijde o jeden z prodejních argumentů a konkurence, především pak Samsung, který na marketing ročně vynakládá desítky milionů dolarů, toho určitě patřičně využije.

Tapetu v plném rozlišení stahujte ODSUD.

M8_papeZdroj: Twitter

 

Mirek Kočí
Mirek Kočí
Šéfredaktor serveru Světaplikací.cz. Dříve psal pro ExtraHardware.cz a Deník.cz, nyní občas přispívá do tištěných časopisů Týden a Faktor S. Ve volném čase se věnuje rodině, sportu a youtuberingu.
Další články

Nejčtenější

Poslední komentáře