Sobota, 13 dubna, 2024
DomůRecenzeJak zrychlit iPhone 4, 4S, iPad 2 a iPad mini se systémem...

Jak zrychlit iPhone 4, 4S, iPad 2 a iPad mini se systémem iOS 7?

Máte pocit, že vaše zařízení není po aktualizaci na nový systém iOS 7 tak svižné a rychlé? Setkal jsem se s obdobným problémem a po přečtení pár článků jsem se rozhodl vydat svůj vlastní, abych vám pomohl získat vašim miláčkům rychlost a svižnost nazpět.

1. Zapňete omezení pohybu
2. Vypněte Spotlight
3. Nastavte si vyšší kontrast
4. Vypněte aktualizace na pozadí
5. Vypněte automatické aktualizace aplikací

1. Zapněte omezení pohybu

S novou aktualizací přišly také nové animace a grafické novinky, nicméně ne všechny všem vyhovují a také na starších přístrojích mohou systém zbytečně zatěžovat. Tyto animace vypnete v NASTAVENÍ – OBECNÉ – ZPŘÍSTUPNĚNÍ – OMEZIT POHYB. Vypnutím se také u iPhone 4s a vyšších vypne tak zvaný Parallax effect – tzn. pohyb tapety za ikonkami při naklánění zařízení.

Photo 16.01.14 14 06 40

2. Vypněte Spotlight

Co pro mě bylo překvapením, tak vypnutí fukncí Spotlight. V telefonu jej najdete v NASTAVENÍ – OBECNÉ – HLEDÁNÍ VE SPOTLIGHT. Po otevření je nutné zrušit všechny zatrhnuté možnosti hledání. Po vypnutí všech položek byste měli pocítit znatelné zrychlení odezvy operačního systému. Tuto možnost poznají především uživatelé iPhone 4 a iPhone 4s. Pokud však chcete vrátit telefon zpět k maximálnímu využívání, je možné si spotlight opětovně zapnout.

Photo 16.01.14 14 07 31

3. Nastavte si vyšší kontrast

Nastavením vyššího kontrastu docílíte zneprůhlednění notifikační lišty a tzn. control centra. Tuto možnost naleznete v NASTAVENÍ – OBECNÉ – ZPŘÍSTUPNĚNÍ – VYŠŠÍ KONTRAST. Touto možností také docílíte lepší čitelnosti na přímém slunci.

Photo 16.01.14 14 06 40

4. Vypněte aktualizace na pozadí

Jestliže běží aplikace na pozadí a aktualizují se, znamená to výrazně nižší výdrž baterie a zatěžování zařízení. Pokud zrovna dané aplikace nevyužíváte, doporučuje se vypnout jejich aktualizování na pozadí, tím docílíte úspory drahocenné kapacity baterie. Možnost naleznete v NASTAVENÍ – OBECNÉ – AKTUALIZACE APLIKACÍ NA POZADÍ.

Photo 16.01.14 14 06 50

5. Vypněte automatické aktualizace aplikací

Jestliže máte mnoho aplikací a k tomu zapnutou možnost automatického stahování aplikací, taktéž dochází k výraznému snižování výdrže baterie a zatěžování procesoru. Automatické aktualizace vypnete v NASTAVENÍ – ITUNES A APP STORE – AUTOMATICKÉ STAHOVÁNÍ. Pokud vám nevadí si aktualizace čas od času stáhnout sami, doporučíme automatické aktualizace aplikací vypnout, nebo alespoň vypnout automatické stahování aktualizací pro mobilní data.

Photo 16.01.14 14 07 21

Tomáš Rygl
Tomáš Rygl
Inženýr vysoké školy zaměřené na ekonomii, který je fanouškem mobilních technologií. Mezi nejoblíbenější společnosti Tomáše patří Google, Samsung a Apple.
Další články

3 KOMENTÁŘE

  1. Doporučuji stáhnout aplikaci iOS 7 Guide, která je našlapaná dalšími triky na zrychlení systému.

Diskuze je uzavřena.

Nejčtenější

Poslední komentáře