Pátek, 12 dubna, 2024
DomůNovinkyVelký bratr Google vás sleduje. Podívejte se na mapu s historií vaší...

Velký bratr Google vás sleduje. Podívejte se na mapu s historií vaší polohy

Google dokáže prostřednictvím operačního systému Android podrobně sledovat zeměpisnou polohu našich smartphonů. Získané citlivé informace využívá hlavně pro poskytování lepších a přesnějších reklam a služeb, například v asistentovi Google Now.

Věděli jste ale, že si všechna data můžete prohlížet v reálném čase na přehledné mapě?

Americký internetový gigant umí získat polohu našich smartphonů a tabletů prostřednictvím WiFi a GPS a GSM modulů. Data Google používá k lepšímu zacílení reklamy a vylepšení svých služeb. To je věc poměrně známá a nepříliš překvapivá.

Co jste ale možná nevěděli je, že se na svou geolokační historii můžete podívat na webové stránce maps.google.com/locationhistory.

Stačí jen, abyste byli přihlášeni k vašemu google účtu.

51aZdroj: 1 2

Mirek Kočí
Mirek Kočí
Šéfredaktor serveru Světaplikací.cz. Dříve psal pro ExtraHardware.cz a Deník.cz, nyní občas přispívá do tištěných časopisů Týden a Faktor S. Ve volném čase se věnuje rodině, sportu a youtuberingu.
Další články

3 KOMENTÁŘE

  1. Sluzby pro zjistovani polohy -> zakazat Pouzit bezratove site + Urcovat polohy a hledani na Google a mate vystarano, podle GSM modulu Vas vysleduje max Vas operator 🙂

  2. Ono hlavně záleží jestli vám to vadí 😀 mě je to uplně šumák a někdy to použiju, když nevím, třeba kde jsem zrovna platil kreditkou tak se kouknu a vim, v kde jsem zrovna byl… jinak tam je to zcela jedno, jak se kdo jmenuje tam jde jen o to, že každý je zákazník a takhle se tam dělá jeho profil.

    Kdo má čisté svědomí, tak je mu to jedno…

  3. A nasli ste si niekto svoju historiu polohy? Ja uz sice Android nepouzivam, ale nenasiel som nic ani z obdobia, ked som mal telefon s Andr.

Diskuze je uzavřena.

Nejčtenější

Poslední komentáře