Neděle, 21 dubna, 2024
DomůNovinkyHuawei působí na českém trhu již 10 let a oslavuje. Vybraní studenti...

Huawei působí na českém trhu již 10 let a oslavuje. Vybraní studenti technických univerzit získají stipendium

Huawei slaví 10 let svého úspěšného působení na českém trhu. U této příležitosti se čínská firma rozhodla obdarovat celkem 40 studentů technických univerzit v následujících čtyřech letech stipendiem v celkové hodnotě 80 tisíc amerických dolarů.

Stipendium bylo slavnostně předáno v úterý 12. listopadu při setkání nejvyšších představitelů Huawei s předsedou vlády České republiky Jiřím Rusnokem v rámci China Investment Forum 2013.

Huawei v České republice dynamicky roste po celou dobu svého působení, v poslední době především v oblasti chytrých telefonů a řešení pro podnikovou klientelu. Na trhu s chytrými mobilními telefony se mu za poměrně krátkou dobu podařilo prosadit se mezi nejprodávanější značky.

Během 10 let se počet zaměstnanců Huawei v ČR postupně rozšířil až na současných téměř 400 zaměstnanců, ze kterých je 95 % lokálních, umístěných v pražském ředitelství a dalších kancelářích o celkové rozloze více jak 6000 m2. Obrat společnosti narostl v Česku z nuly na více než 2 miliardy korun v roce 2012 (auditované výsledky hospodaření za rok 2012).

Huawei se během svého působení na českém trhu postupně přeměnila od dodavatele boxu DSLAM k dodavateli mobilních, inteligentních platforem, ke správě a provozování sítí, dodavateli datových a komunikačních technologiích pro podnikový a státní sektor a dodavateli komunikační zařízení pro koncové zákazníky. V roce 2012 se čínský výrobce podílel na spuštění prvního komerčního pilotu vysokorychlostní mobilní sítě LTE (4G) v ČR a v následujících letech se bude výrazně podílet na rozšiřování a budování LTE sítí formou dodávek nejmodernějších LTE technologií.

V současné době má Huawei na českém trhu 7,3% tržní podíl v segmentu chytrých telefonů (zdroj GFK CZ za Q3/2013) a značka si upevnila pozici mezi TOP 5 značkami smartphonů na českém trhu.

[dmalbum path=“/wp-content/uploads/dm-albums/Huaweidevices/“/]

Zdroj: Huawei TZ

Mirek Kočí
Mirek Kočí
Šéfredaktor serveru Světaplikací.cz. Dříve psal pro ExtraHardware.cz a Deník.cz, nyní občas přispívá do tištěných časopisů Týden a Faktor S. Ve volném čase se věnuje rodině, sportu a youtuberingu.
Další články

Nejčtenější

Poslední komentáře