Sobota, 13 dubna, 2024
DomůNovinkyMicrosoft na Androidu vydělává pořádný balík. Ročně si připíše na účet dvě...

Microsoft na Androidu vydělává pořádný balík. Ročně si připíše na účet dvě miliardy dolarů, tvrdí analytik firmy Nomura

Analytik investiční společnosti Nomura, Rick Sherlund, spočítal, že operační systém Android vygeneruje Microsoftu za rok dvě miliardy dolarů. Na první pohled nepochopitelná situace má jednoduché vysvětlení – licenční poplatky.

Sherlund tvrdí, že na prodaných licencích společnostem, které vyrábí mobilní přístroje se systémem Android, má Microsoft 95procentní marži. Příjmy z Androidu jsou tedy prakticky čistým ziskem, na jejichž vytvoření má minimální náklady.

Obrovské finanční prostředky jsou podle analytika firmy Nomura používány hlavně k tomu, aby zakryly před investory velké ztráty divizí Skype, Xbox a Windows Phone.

ballmertounge

Zdroj:  BussinesInsider

Mirek Kočí
Mirek Kočí
Šéfredaktor serveru Světaplikací.cz. Dříve psal pro ExtraHardware.cz a Deník.cz, nyní občas přispívá do tištěných časopisů Týden a Faktor S. Ve volném čase se věnuje rodině, sportu a youtuberingu.
Další články

1 komentář

  1. Ale to přece není jenom Microsoft, společností, co žijí jen z licencování patentů je více než dost. Dříve se říkalo, že z každého prodaného Androidu jde 10 USD na licenční poplatky třetích stran.

Diskuze je uzavřena.

Nejčtenější

Poslední komentáře