Neděle, 14 dubna, 2024
DomůNovinkyHTC představilo pětipalcové Desire 709d. Konkurenta pro ostatní phablety

HTC představilo pětipalcové Desire 709d. Konkurenta pro ostatní phablety

HTC oficiálně představilo svůj nový smartphone Desire 709d, který má obří 5palcový Full displej. Novinka tak bude konkurovat dalším tabletosmartphonům, především Samsungu Galaxy Note III. Podle všeho ale bude výrazně levnější.

Tchajwanský výrobce oficiálně představil, zatím ale pouze pro čínský trh, svůj nový tabletomobil.

Prodejní premiéru si novinka odbude ještě během středy u všech tří čínských operátorů (China Mobile, China Unicom a China Telecom), kde se bude prodávat za dosud neupřesněnou cenu.

Nové HTC je pořádný kus telefonu. Velké rozměry jsou daní za obří 5palcový displej s rozlišením 960 × 540 pixelů. Kříženec používá systém Android ve verzi 4.1.2 Jelly Bean. Čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 200 je taktován na frekvenci 1,2 GHz. Paměť RAM má kapacitu 1 GB, vestavěná uživatelská paměť potom 8 GB. O další prostor lze uživatelskou paměť zvětšit pomocí paměťových karet.

Osmimegapixelový fotoaparát s LED bleskem doplňuje přední fotoaparát s rozlišením 2 megapixely. Desire 709d je také vybaveno baterií, která má podle výrobce kapacitu 2100 mAh.

Dostupnost nového tabletofonu na českém trhu zatím jasná není.

HTC-Desire-709d-2Zdroj: unviredview

 

Mirek Kočí
Mirek Kočí
Šéfredaktor serveru Světaplikací.cz. Dříve psal pro ExtraHardware.cz a Deník.cz, nyní občas přispívá do tištěných časopisů Týden a Faktor S. Ve volném čase se věnuje rodině, sportu a youtuberingu.
Další články

Nejčtenější

Poslední komentáře