Čtvrtek, 11 dubna, 2024
DomůNovinkySamsung Galaxy S5 přinese revoluci, má mít kovové tělo

Samsung Galaxy S5 přinese revoluci, má mít kovové tělo

Podle korejských technologických médií získá netrpělivě očekávaný nástupce vrcholného smartphonu Samsungu kovové tělo, aby mohl v oblasti designu lépe konkurovat ostatním značkám. Výrobce spekulace zatím nepotvrdil, ani nepopřel.

Současná generace Galaxy S4 se stala terčem uštěpačných poznámek. Smartphone se na první pohled od Galaxy S III liší jen minimálně a tak na své newyorské premiéře mnohé nadchnul a mnohé zklamal.

Telefon kopíruje tvary předchozího modelu téměř dokonale. Pravda, má výrazně menší rámeček a je tenčí. Za plastové tělo si však vysloužil kritiku.

Výrobce se snažil hájit tvrzením, že při výrobě plastového výlisku nehrozí nečekané těžkosti a do obchodů po celém světě se tak v den zahájení prodeje dostane dostatek kusů nového telefonu. Naopak kovová alternativa by znamenala zdržení dodávek a tím i znatelné výpadky v příjmech.

Výbavou smartphony z edice Galaxy S vždy patřily na špičku, ale materiál tomu nikdy neodpovídal. S příchodem nové generace se to – možná – změní.

Samsung začal údajně již jednat se společností Catcher Technology, po které požaduje výrobu kovových krytů pro svůj nový high-endový smartphone, který představí v průběhu druhého čtvrtletí příštího roku.

samsung1Zdroj: PhoneArena

Mirek Kočí
Mirek Kočí
Šéfredaktor serveru Světaplikací.cz. Dříve psal pro ExtraHardware.cz a Deník.cz, nyní občas přispívá do tištěných časopisů Týden a Faktor S. Ve volném čase se věnuje rodině, sportu a youtuberingu.
Další články

Nejčtenější

Poslední komentáře