Sobota, 13 dubna, 2024
DomůNovinkyApple A7: Bude mít nový iPhone 64bitový procesor?

Apple A7: Bude mít nový iPhone 64bitový procesor?

Nový iPhone 5S by (stejně jako předchozí 4S) neměl být revolucí, ale pouze evolucí. Dostane novější hardware, ale design zůstane stejný. Vypadá to ale, že uvnitř se toho změní opravdu hodně. Alespoň to naznačují informační zdroje.

Podle informací Apple testoval v prototypech nový, 64bitový procesor. Ten by měl být, stejně jako ty současné, dvoujádrový. Oproti procesoru Apple A6 je prý o 31 % rychlejší. Linley Gwennap v minulosti prozradil, že Apple vyvíjí 64bitový ARMv8 procesor, ale reálné nasazení by mělo být až v příštím roce.

Rozšíření procesoru o 64bitové instrukce by nicméně mohlo nabídnout další výkon a plynulejší přecházení v systému. Těžit by z nich mohly především náročné aplikace pro úpravy videa a fotografií.

Clayton Morris z Fox News pak na svém Twitteru prozradil, že nový iPhone má speciální čip pro sledování pohybu. Uvidíme, s čím Apple ve spojení s touto novinkou přijde.

Nový iPhone 5S, 5C a mnoho dalšího představí Apple již 10. září.

Apple A7 procesor

Zdroj: MacRumors

Ondřej Košťál
Ondřej Košťálhttp://www.facebook.com/Ondrej.Kostal
Dlouholetý spolupracovník serveru PC Tuning, zajímá se o všechno okolo počítačů, techniky, internetu a v poslední době také focení.
Další články

Nejčtenější

Poslední komentáře