Pátek, 12 dubna, 2024
DomůNovinkyLenovo IdeaPad S2109: tablet s obrazovkou s poměrem stran 4:3

Lenovo IdeaPad S2109: tablet s obrazovkou s poměrem stran 4:3

Čínská firma Lenovo představila v tichosti svůj nový multimediální tablet s Androidem. IdeaTab S2109 je vybaven obrazovkou s úhlopříčkou 9,7 palce a rozlišením 1024 × 768 bodů, která oproti ostatním tabletům s Androidem nabízí stejný poměr stran jaký má iPad (4:3), namísto obvyklého poměru 16:10.

Přístroj je tlustý pouze 8,9 mm a vyroben z materiálu, který je výrobce označuje jako ?gunmetal?. V oblasti konektivity můžete počítat s konektory microUSB, microHDMI a slotem pro paměťové karty microSD.

Integrovány do těla byly i čtyři reproduktory s podporou SRS Trumedia a přední 1,3Mpx kamera pro videohovory. Na zadní kamerku zapomeňte ? chybí.

Operačním systémem má být Android 4.0 Ice Cream Sandwich 4.0. Aplikace a hry budete moci stahovat nejen z Google Play, ale také ze speciálního obchodu Lenovo App Shop. Na baterku by měl pak tablet vydržet fungovat až po dobu deseti hodin.

Mirek Kočí
Mirek Kočí
Šéfredaktor serveru Světaplikací.cz. Dříve psal pro ExtraHardware.cz a Deník.cz, nyní občas přispívá do tištěných časopisů Týden a Faktor S. Ve volném čase se věnuje rodině, sportu a youtuberingu.
Další články

Nejčtenější

Poslední komentáře