Středa, 17 dubna, 2024
DomůNovinkyApple radí, jak nahlásit SPAM v iMessage

Apple radí, jak nahlásit SPAM v iMessage [návod]

Setkali jste se u služby iMessage, která elegantně nahrazuje klasické SMS a slouží k zasílání textových zpráv nebo fotografií zdarma, s nevyžádanými vzkazy nebo dokonce spamem? Apple nyní prostřednictvím technické podpory zákazníkům radí, jak takové zprávy nahlásit.

Uživatelům, kteří chtějí nahlásit SPAM, doporučuje, aby na e-mailovou adresu imessage.spam@icloud.com poslali:

  • Screenshot iMessage: Lze pořídit současným stisknutím Home tlačítka a vrchního Power tlačítka
  • Plnou e-mailovou adresu, nebo telefonní číslo odesílatele
  • Datum a čas obdržení spamu

Zprávy iMessage najdeme v systému iOS od páté generace. V menu zařízení byste je ale hledali velmi těžko. Nejde totiž o samostatnou funkci, iMessage jsou integrovány přímo v položce klasických zpráv.

Právě v tom je jejich nejsilnější zbraň. Používání je totožné se zasíláním klasických SMS. Jakmile začnete psát zprávu, telefon se spojí se servery Applu a zjistí, zda adresát nemá iOS zařízení.

Zda jej má, poznáte jen podle toho, že tlačítko pro odeslání změní svou barvu ze standardní zelené na modrou. To je nejenom chytré ale i efektivní.

imessagesblueZdroj: Apple

Mirek Kočí
Mirek Kočí
Šéfredaktor serveru Světaplikací.cz. Dříve psal pro ExtraHardware.cz a Deník.cz, nyní občas přispívá do tištěných časopisů Týden a Faktor S. Ve volném čase se věnuje rodině, sportu a youtuberingu.
Další články

Nejčtenější

Poslední komentáře