Pondělí, 15 dubna, 2024
DomůRecenzeTy nejlepší návykovky, které rychle zaženou nudu #4

Ty nejlepší návykovky, které rychle zaženou nudu #4

Po menší pauze se opět vracíme s nejlepšíma návykovkama, které rychle zaženou nudu. V dnešním díle si představíme dvě hry, které se nám díky jednoduchému ovládání rychle dostanou pod kůži. 

Subway Surfers patří mezi jednoduché hry s velmi krátkým a výstižným dějem. Náš surfer Jake je sprejer, kterého nachytá inspektor se psem v podzemní dráze. Tím začíná náš nekonečný útěk. Naším cílem je uběhnout, co nejdelší vzdálenost a získat co nejvíce bodů. Body, které nasbíráme se okamžitě porovnávají s body, které nahráli naši přátelé, takže okamžitě víme, jak jsme na tom a kolik nám chybí k překonání kamaráda.

Jelikož Surfer sprejuje v depu, tak se hra odehrává v prostředí plném projíždějících vlaků a nečekaných překážek, mezi které patří dřevěné zábrany, světelná navigace a podobně. Ovládání je jednoduché a využívá pouze pohybů do čtyř světových stran. Tahem vlevo a vpravo Jake zahne, tahem nahoru skočí a tahem dolů udělá kotoul, aby se vyhnul překážce.

Hra je navíc obohacena o mise, které pokud splníme tak se nám zvýší multiplier nebo-li česky ?násobič? našich bodů, což v podstatě znamená, že za kratší uběhnutou vzdálenost získáme více bodů. Díky těmto misím může být náš multiplier až 30 a to už se body načítají velmi rychle. Během hry jsou k dispozici i různé bonusy.

Patří mezi ně jetpack, sedmimílové boty, magnet, který přitahuje všechny mince a nebo bonus, který dvojnásobně zvýší náš dosažený multiplier. Tyhle super schopnosti se dají postupně vylepšovat za získané mince, které sbíráme během útěku.

Pokud by nás postava Jaka za chvíli omrzela, tak jsou zde k dispozici jsou i další charaktery, které se postupně otevírají. Navíc během hry dále můžeme získat i skateboardy, díky kterým je Jake na určitou dobu nesmrtelný. Musím říct, že netrvalo dlouho a byl jsme ve hře jako doma.

Hra je velmi chytlavá a máme neustálé nutkání zkoušet překonat svůj rekord. Za velké plus považuji i velké aktualizace, které ve hře změní lokaci, ve které se Jake nachází, takže máme o zábavu na další dny postaráno. Nyní se hra odehrává v Říme a před touto aktualizací se Jake nacházel v Riu.

Subway Surfers je navíc k dispozici zdarma, zpoplatněné jsou jen nákupy ve hře, kde si můžeme dokoupit například mince a super schopnosti.

Subway Surfers 9/10

iOS|Android

[dmalbum path=“/wp-content/uploads/dm-albums/subwaySurfers/“/]

Jistě jste někdy snili o tom, jaké by to bylo vlastnit stánek s rychlým občerstvením. Streetfood Tycoon Vám to s radostí umožní. Na začátku hry si zvolíme strategii, se kterou začneme hrát. To znamená, že si vybereme, jak budeme svůj byznys financovat. Můžeme si půjčit peníze od banky nebo vlastnit stánek se společníky a nebo můžeme začít s málo penězi a postupně si na všechno vydělávat.

Svoji kariéru začínáme v Jihovýchodní Asii, kde prodáváme místním lidem. Před prodáváním jídla nás hra zavede do menu, ve kterém máme úkoly, které musíme splnit, aby stánek mohl správně fungovat. Máme zde i různá vylepšení a novinky, které můžeme do stánku umístit. Poté se přesuneme k prodávání. Hra je z prvního pohledu, takže máme přehled o všech surovinách a z okýnka vidíme zákazníky a jejich přání. Ze začátku je hra jednoduchá, protože skládáme jídlo ze dvou až tří ingrediencí. Postupem času už to tak jednoduché nebude. Zákazníci přicházejí a my musíme splnit jejich přání, které vidíme v bublině nad nimi.

Čím jsme rychlejší, tím více zákazníků dokážeme obsloužit a náš výdělek bude vyšší. Pokud je výdej jídla téměř okamžitý, tak dostaneme od zákazníků i štědré dýško. Dále je dobré nakupovat kvalitnější suroviny, které poté prodáme dráž a získáme vice peněz.

Kromě Jihovýchodní Asie se podíváme i do Ameriky, Evropy a Asie. Jelikož je hra zdarma, tak je celá protkaná reklamou.  Ikdyž máme možnost stisknout křížek, abychom reklamu vypnuli, ne vždy je to možné a musíme na reklamu kliknout, abychom mohli pokračovat ve hraní.

iOS|Android

Streetfood Tycoon 7/10

[dmalbum path=“/wp-content/uploads/dm-albums/streedfoodTycoon/“/]

Jan Bíreš
Jan Bíreš
Student a redaktor, který píše články zaměřené na platformu iOS, především o užitečných aplikacích a návykových hrách.
Další články

Nejčtenější

Poslední komentáře