Neděle, 21 dubna, 2024
DomůNovinkyHuawei Mate 30 Pro je nejlepší fotomobil světa, konkurenci utekl o parník

Huawei Mate 30 Pro je nejlepší fotomobil světa, konkurenci utekl o parník

Společnost Huawei se díky svému nejnovějšímu smartphonu Mate 30 Pro opět vyšvihla na nejvyšší příčku žebříčku DxOMark. Špičkový model Mate 30 Pro získal nejvyšší hodnocení a dosáhl tak na rekordní počet 121 bodů, což je o 4 body více, než má druhý smartphone v pořadí. Ke skvělému výsledku mu dopomohla inovativní kamera SuperSensing Cine.

Celkový počet 121 bodů se skládá z dosaženého skóre focení a natáčení. Huawei Mate 30 Pro získal skvělých 131 za parametry v oblasti focení. V oblasti natáčení videí dosáhl na 100 bodů.

Podle zprávy DxOMark disponuje model Mate 30 Pro několika mimořádně silnými stránkami. Není překvapením, že se jedná hlavně o noční focení, ve kterém excelovaly už vynikající modely Mate 20 Pro a P30 Pro. Výborné výsledky dosahuje král fotosmartphonů také v expozici a v možnostech přiblížení. Širokoúhlý fotoaparát patří také k úplné špičce.

Ocenění opět potvrzuje, že modely Huawei přepisují možnosti fotografie, posouvají limity focení na další úroveň a zvyšují laťku pro své konkurenty. Kompletní rozborku fotoaparátu Huawei Mate 30 najdete na stránkách DxOMark.

Mirek Kočí
Mirek Kočí
Šéfredaktor serveru Světaplikací.cz. Dříve psal pro ExtraHardware.cz a Deník.cz, nyní občas přispívá do tištěných časopisů Týden a Faktor S. Ve volném čase se věnuje rodině, sportu a youtuberingu.
Další články

Nejčtenější

Poslední komentáře