Pondělí, 15 dubna, 2024
DomůNovinkySamsung a Huawei doporučují krycí skla PanzerGlass

Samsung a Huawei doporučují krycí skla PanzerGlass

Dvě novinky v portfoliu společnosti PanzerGlass získaly jako jediná krycí skla na trhu prestižní oficiální doporučení od dvou předních výrobců telefonů – Samsung a Huawei. Konkrétně jde o ochranu displeje pro modely Galaxy S9 a S9+, v případě čínské značky pak pro P20 a P20 Pro a P20 Lite.

PanzerGlass je jako člen SMAPP programu aktuálně jediným, společností Samsung autorizovaným výrobcem takovýchto skel v Evropě. Díky tomu s ní mohl úzce spolupracovat na vývoji modelové řady Super+glass. Výsledkem této snahy je prémiový produkt, který jako první po mnoha letech získal oficiální doporučení společnosti Samsung.

Krycí skla pro nové modely jsou provedena v tzv. „Case friendly“ variantě, a tedy použitelná společně s oficiálními pouzdry. Jejich nenápadné černé okraje navíc splývají s displejem a nalepené sklo tedy nebude na telefonech téměř patrné. S novými skly PanzerGlass je údajně možné bez jakýchkoliv omezení nebo ztráty citlivosti využívat funkce Intelligent Scan nebo AR emoji, jejich oleofobní vrstva pak zajistí, že na povrchu budou výrazně méně ulpívat mastné skvrny a otisky.

Použitým výrobním materiálem je aluminosilikátové sklo s vysokým obsahem zásaditých prvků, díky kterým povrch skla lépe odolává tlaku a je tedy méně náchylný k poškození nárazem nebo poškrábáním. Řada Super+glass je dvojitě tvrzená, což dále zvyšuje její odolnost v porovnání s běžnými sodnovápenatými nebo sodnovápenatokřemičitými skly, které tímto procesem neprocházejí. K dosažení optimálních vlastností produktu jsou také častěji vyměňovány řezací hlavy CNC strojů používaných při výrobě a samotný řez je veden pomaleji.

Také „Edge-to-Edge“ krycí skla pro novinky ze stáje Huawei, modely P20 a P20 Pro, patří do prémiové řady PanzerGlass Super+glass. Společně s PanzerGlass pro Huawei P20 Lite jsou vyrobena přímo ve spolupráci s předním čínským výrobcem chytrých telefonů a jako jediná ve své kategorii patří mezi příslušenství nesoucí jehodoporučení označené pečetí „Design for Huawei“.

Novinky používají inovovaný typ skla, které méně láme světlo a je u něj také nižší riziko možného výskytu dočasných olejových skvrn, které v minulosti mohli zaznamenat majitelé některých starších modelů ze stáje Huawei.

Úzká spolupráce s oběma známými společnostmi však těmito modely nekončí a zákazníci se tak v budoucnu budou moci těšit na další výrobky s jejich oficiálním doporučením. PanzerGlass je také partnerem podobných programů zajišťovaných dalšími známými výrobci, mezi které patří Sony (Made for Xperia), Google (Made for Pixel), HTC (Made for HTC Devices) nebo Microsoft (Designed for Microsoft Surface).

Mirek Kočí
Mirek Kočí
Šéfredaktor serveru Světaplikací.cz. Dříve psal pro ExtraHardware.cz a Deník.cz, nyní občas přispívá do tištěných časopisů Týden a Faktor S. Ve volném čase se věnuje rodině, sportu a youtuberingu.
Další články

Nejčtenější

Poslední komentáře