Neděle, 14 dubna, 2024
DomůNovinkyT-Mobile zveřejnil finanční výsledky. Objem přenesených dat dosáhl 22 831 terabajtů

T-Mobile zveřejnil finanční výsledky. Objem přenesených dat dosáhl 22 831 terabajtů

Také ve třetím čtvrtletí tohoto roku tuzemský T-Mobile udržel dosavadní tempo a směr a dosáhl velmi dobrých výsledků. V porovnání se stejným obdobím loňského roku se počet zákazníků mírně zvýšil a lehce překročil hranici šesti milionů.

Celkové tržby společnosti dosáhly 19,4 miliardy Kč, tržby ze služeb 13,7 miliardy Kč a ukazatel EBITDA se zvýšil o 3,8 %, a to na 8,3 miliardy Kč. Vzrostla také spotřeba služeb, a to především v oblasti mobilních dat.

Zákazníci T-Mobile ve třetím čtvrtletí v průměru protelefonovali 156 minut, tedy o 0,6 procenta více než ve stejném období předchozího roku. Objem přenesených dat se zvýšil o 95 procent na 22 831 terabajtů.

K 30. září 2016 používalo služby T-Mobile přes 6 milionů zákazníků, z toho 3,6 milionu tarifních (61 % zákaznické báze); necelých 2,4 milionu zákazníků pak používalo předplacenou kartu. Průměrný měsíční churn (podíl zákazníků, kteří přestali používat služby operátora) klesl na 1,4 %.

T-Mobile na českém trhu působí dvacet let. Patří do mezinárodní telekomunikační skupiny Deutsche Telekom.

T-MOBILE-500x251

Zdroj: T-Mobile TZ

Mirek Kočí
Mirek Kočí
Šéfredaktor serveru Světaplikací.cz. Dříve psal pro ExtraHardware.cz a Deník.cz, nyní občas přispívá do tištěných časopisů Týden a Faktor S. Ve volném čase se věnuje rodině, sportu a youtuberingu.
Další články

Nejčtenější

Poslední komentáře