Pátek, 12 dubna, 2024
DomůNovinkySmartphone místo klíčů? Dveře si odemknete přejetím prstu po displeji

Smartphone místo klíčů? Dveře si odemknete přejetím prstu po displeji

Ztrácíte vy nebo vaše děti klíče? Zapomínáte při odchodu z domu zamykat? Všechny tyto starosti řeší inteligentní zámek FAB ENTR, který vám umožní ovládat dveře přímo z vašeho smartphonu. Stačí si do něj jen stáhnout a nainstalovat jednoduchou aplikaci.

Po jejím spuštění se před uživatelem zobrazí obrazovka, která graficky ztvárňuje zámek – buď odemknutý, nebo zamknutý. Stačí po něm přejet prstem a zámek na vašich dveřích se otočí do polohy, kterou právě potřebujete.

V aplikaci si můžete vytvořit správcovský profil, díky kterému můžete posílat přístupové kódy různým osobám, a to i na dálku, což je ideální nejen pro členy rodiny. Zámek si dokonce můžete nastavit tak, aby se sám po chvíli zamkl.

Výhodou řešení rychnovské společnosti ASSA ABLOY je také jednoduchá instalace a intuitivní ovládání. A stále je samozřejmě v záloze starý dobrý klíč – i tím jde chytrý zámek odemknout. Navíc kromě mobilu můžete využít i dálkové ovládání nebo klávesnici s PIN kódem či otiskem prstu.

Bezdrátový motorický zámek FAB ENTR, o kterém se bez nadsázky dá napsat, že představuje vstupenku do světa inteligentních dveří, se začne v České republice prodávat ještě tento měsíc. Cena je výrobcem stanovena na 12 tisíc korun.

5199

vzor1-56deb6468413d_680x440

 

Mirek Kočí
Mirek Kočí
Šéfredaktor serveru Světaplikací.cz. Dříve psal pro ExtraHardware.cz a Deník.cz, nyní občas přispívá do tištěných časopisů Týden a Faktor S. Ve volném čase se věnuje rodině, sportu a youtuberingu.
Další články

Nejčtenější

Poslední komentáře